Winkhem Dames 1 herpakt zichzelf

Op 6 december troffen de dames Oranje Nassau in de Ripperdahal. Onder de invloed van de opzwepende muziek begonnen de dames enthousiast aan de warming-up. Tijdens het inslaan gaven ze direct hun visitekaartje af aan de tegenstander.

Coach Bijsma was helaas niet aanwezig om de dames te coachen naar een overwinning, maar kon vanaf het veld ernaast de boel wel mooi in de gaten houden.

Na een paar minuten stonden de dames achter met 0-3, maar met een prachtige 3-meter aanval van Schutter werd de toon gezet. Met een flinke service druk , gevarieerd spel en aanmoedigingen van dames 2, werd de achterstand al gauw omgezet in een voorsprong. Ter variatie tikte Robbe de 2e bal door en dat voorzag Oranje Nassau niet, 25-13.

In de 2e set ging het wat meer gelijk op en hadden de dames wat moeite met het verwerken van de lastige service van Oranje Nassau. Door wat te schuiven in het veld kwam de controle weer terug en kon Bulthuis lekker aanvallen op mid. Ook Schram stond haar mannetje op de diagonaal. De dames konden mooi hun eigen spel spelen, maar door een aantal service fouten kwamen de dames van Oranje Nassau toch weer in de buurt. Door de rust te bewaren en te doen waar ze goed in zijn kon de winst worden gepakt, 25-19.

In de 3e set verraste Kwant met een mooie 3 meter aanval de tegenstander. Er werd hard gewerkt door iedereen. Bulthuis was lekker aan het knallen op mid en de service liep als een trein. De pass lag lekker waardoor het spel zeer soepel verliep en na nog geen 15 minuten was de set voorbij en was de winst weer binnen, 25-11.

In de 4e set was Dijkema scherp voor bij het net met een killer blok en veegde Staghouwer achterin het veld alles van de grond. Een pass van Robbe op Schram, die vervolgens een mooie set-up naar buiten gaf en Kwant die wist hoe dat klusje geklaard moest worden. Ook van der Meulen kon met haar harde aanvallen de tegenstander imponeren. Ook deze set konden de dames naar zich toetrekken, 25-16.

Het bier en de bitterballen lieten zich goed smaken na deze mooie overwinning.

Met maar 7 sets verlies in de eerste helft van de competitie gaan de dames met een goed gevoel het kerstreces in. De eerstvolgende wedstrijd is tegen Set up D1 die momenteel 6e staan. De dames hebben nog wat goed te maken, want de vorige keer hebben ze een setje laten liggen bij Set up D1.