DWA/Argo niet in goede doen tegen Lintjo

Afgelopen zaterdag kwam Lintjo uit Oldeberkoop op bezoek bij DWA/Argo in de Ripperdahal in Winsum. Na een slechte eerste helft, met een ruststand van 4-10, ging het in het tweede bedrijf beter voor de thuisploeg. Toch was het Lintjo dat met de punten naar huis ging. De eindstand werd 10-13.

Eerste helft

Lisanne Pettinga startte zaterdag wederom in de basisopstelling op de plek van de nog steeds geblesseerde Yvonne Schuuring. De rest van het basisachttal bleef ongewijzigd.

Lintjo wist de score te openen en Sam Pestoor maakte daarop de gelijkmaker. Na de 1-2 van Lintjo lieten Nick Brandsma en Sam Pestoor beide van zich horen, waarmee DWA/Argo een voorsprong nam.  Lintjo scoorde vervolgens ook twee treffers op rij, waardoor de Friezen weer aan de goede kant van de score kwamen. DWA/Argo was niet scherp in de eerste helft en daar wist Lintjo in het tweede kwart van het duel goed van te profiteren. Nick Brandsma wist nog de gelijkmakende 4-4 te scoren, maar Lintjo kwam vervolgens met maar liefst zes treffers op rij. DWA/Argo keek hierdoor tegen een 4-10 achterstand op het scorebord. Dit was tevens de ruststand.

Tweede helft

Na de pauze waren de jongelingen uit Winsum en Bedum een stuk scherper. De thuisploeg zorgde vlot voor drie treffers op rij, uit handen van Nick Brandsma, Natasja Schuuring en Karen Oostmeijer. Lintjo kon hier slechts een treffer tegenover stellen, waarna vervolgens de oranje-witten wederom drie maal achter elkaar scoorden. Deze treffers kwamen van Natasja Schuuring, Lisette Hamminga en Karen Oostmeijer. De spanning was weer helemaal terug in de wedstrijd, door vooral goed verdedigend werk van de ploeg van trainer-coach Henk Sjoerd Westra. Er stond een 10-11 stand op het scorebord met nog zo’n 8 minuten te gaan. Lintjo bleef echter lange aanvallen neerzetten en speelde het duel goed uit. De gasten wisten zelfs in de slotfase nog twee treffers aan hun totaal toe te voegen en zo de wedstrijd definitief in hun voordeel te beslissen. DWA/Argo kon ondanks het goede verdedigende werk in de eigen aanvallen te weinig klaar spelen. De eindstand werd 10-13.

Aanstaande zaterdag, 16 december, is de laatste wedstrijd van het jaar 2017. DWA/Argo zal op bezoek gaan bij Invicta/Frigro in Kollum. DWA/Argo moet winnen om aansluiting te houden in de strijd tegen degradatie. Het duel zal om 16:50 uur van start gaan.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma (3x), Natasja Schuuring (2x), Sam Pestoor (2x), Karen Oostmeijer (2x), Lisette Hamminga (1x).

Uitslagen:

DWA/Argo                         – Lintjo                                 10-13

Thrianta                             – DIO                                   17- 6

Pallas                                – Invicta/Frigro                     22-17

Emmeloord                       – Harkema                           26-25