Winkhem blijft maar winnen

Winsum – Noem het geluk, noem het werklust. Hoe dan ook, Winkhem blijft maar winnen. Olympia uit Groningen kwam op bezoek. De laatste drie seizoenen bleken de Groningers een geduchte tegenstander te zijn. Winkhem zette zich schrap en won, 3-2.

Eerste set

Met een voltallige selectie kon Winkhem de strijd aangaan tegen het licht gehavende Olympia. De teams komen elkaar al drie seizoenen achter elkaar tegen en het is altijd spannend wie er met de winst vandoor gaat. De verwachtingen lagen daarom ook hoog. Met goede moed werd de eerste set gestart en het ging Winkhem meteen voor de wind. Jan Ewold Zuidema zat lekker in zijn rol en pakte vooral verdedigend de draad goed op. Aanvallend liep het naar behoren en de serve druk was prettig. Met een ruime voorsprong zetten de mannen van coach Miedema de eindstand al snel op het bord, 25-16.

Tweede set

De Winsumers waren blij maar zeker nog niet gerust over deze soepele start. Er werd één wissel toegepast en de set liep een aantal punten gelijk op. Toen sloop er toch wat onrust in de ploeg van Winkhem en Olympia liet zien dat ze zeker een behoorlijke potje kunnen volleyballen.

Al snel waren de rollen omgedraaid en mocht Winkhem op zoek naar een antwoord op het sterke spel van de Groningers. Die werd niet gevonden en daarom ging de set naar Olympia, 13-25.

Derde set

Na twee sets was er dus nog niks beslist. De derde set bleek later een beslissende set te zijn. Winkhem begon met de meest ervaren opstelling en dat bleek een goede set. Olympia had dezelfde keuze gemaakt. De gehele set liepen de ploegen behoorlijk gelijk op. Coach Miedema koos er op een belangrijk moment, bij de stand van 22-22, voor om meer lengte in de ploeg te brengen. Axel Kroeze kwam in de ploeg en hield met twee uitstekende aanvallen de ploeg op de been. Tot 27-27 liep het gelijk op en toen wist Winkhem het verschil te maken. Uitstekende reddingen en sterke aanvallen werden beloond met de setwinst, 29-27.

Vierde set

Winkhem startte de set voor de tweede keer met een voorsprong in de wedstrijd. Olympia gaf zich niet gewonnen en tot aan de twintig punten grens was het erg spannend. Winkhem wist blokkerend meer grip op de veel scorende buitenaanvaller te krijgen maar verloor die wat op de diagonaal positie. Het verwarde Winkhem genoeg om de winst naar zich toe te kunnen halen. Olympia bracht een gelijke set stand op papier door te winnen met 18-25.

Beslissende vijfde set

Er moest een vijfde, beslissende set aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Opnieuw startte Winkhem met de meest ervaren opstelling en dat betaalde zich uit. De set was niet erg spannend meer. De Olympiërs zaten er net iets meer doorheen. Winkhem haalde de set kalm binnen, 15-12.

Winkhem heeft in 2017 nog wedstrijd te spelen tegen hekkensluiter Sudosa-Desto uit Assen. Komende zaterdag spelen de mannen om 14:30 uur in Assen. Het zou heerlijk zijn als deze partij ook gewonnen wordt, dan gaat Winkhem met een goed gevoel de feestdagen in.