Winkhem Da1 start 2018 met winst

WINSUM – De ‘winterstop’ is voorbij. Dames 1 van volleybalvereniging Winkhem kon weer aan de bak. In de Ripperdahal ontvingen de Winsumse dames Set up Wildervank.

Coach Martin Bijsma zette zijn team direct op scherp: “Willen we kampioen worden, dan zijn alle punten belangrijk. Om te beginnen door het winnen van deze wedstrijd. Jullie moeten direct vanaf het begin er bovenop zitten.”
De 1e set ging van start. Blijkbaar moest Winkhem Da1 er weer even inkomen. De eerste set kende een slome start, met wisselvallig spel. Op 21-17 werd er door de Winkhem-coach een time out aangevraag en werd de boel nog even op scherp gezet. Setstand: 25-20.
De 2e set verliep totaal anders. Winkhem ging beter spelen. Hierdoor kon het team weer haar eigen spelletje spelen. Goede verdediging, goede paas en afwisselende aanvallers konden worden gevonden. In deze set werd de tegenstander regelmatig op het verkeerde been gezet. Setstand 25-8.
In de 3e set liep het weer wat moeizamer. Gemakzucht sloop in de ploeg, waardoor de tegenstander ook meer tot scoren kwam. De overtuiging die in de 2e set heel duidelijk aanwezig was, was in deze set minder goed te vinden. Dit bleek ook wel: er werden 3 time outs aangevraagd, waarvan twee door de Winsumer coach. Moeizaam kroop de thuisploeg uit het dalletje omhoog en wist het uiteindelijk ook deze set binnen te halen. Setstand 25-19.
Tot slot kwam de 4e set. De set begon flitsend met een goed aantal goede serve ballen. Het gevoel en het spel van de set 2 kwam terug in deze 4e set. De tegenstander had bijna niets meer in te brengen, met 25-4 als resultaat.
De Wildervanksters waren niet in staat om hun eigen spel te spelen. Ze werden gedicteerd door de dames van Winkhem, die de wedstrijd uiteindelijk met 4-0 in hun voordeel beslisten.

De eerstvolgende wedstrijd speelt Winkhem Da1 op woensdag 17 januari, wanneer het aantreedt in Bad Nieuweschans.

Verslag en foto: Karen Bulthuis