Artemissers lopen in Haren, Havelte en Leek

Foto: Artemis

HAREN/HAVELTE/LEEK – Ook het afgelopen weekend waren de lopers van Artemis weer actief in verschillende lopen. Janneke Cazemier uit Warffum liep haar 83e marathon.

Haren

De Runploug Garrelsweer organiseerde afgelopen zaterdag onder nagenoeg ideale weersomstandigheden zijn eerste duurloop over 25,4 kilometer ter voorbereiding op de voorjaarsmarathons of gewoon voor het meedoen hieraan zonder verdere intenties. De route met start en finish bij het Centrum voor Revalidatie Beatrixoord in Haren leidde 70 deelnemers door de nieuwbouwwijk van Haren via Onnen en verder over een groot gedeelte van het parcours van de halve marathon van Haren. Artemis was met vier leden vertegenwoordigd. Gonny Houtman (Winsum), Koos Durenkamp (Winsum) en Roelof Eltingh (Warffum) volgden de voorlopers van 6 minuten per kilometer. Jeannet Bakema (Loppersum)maakte deel uit van de groep van 6.30 minuten per kilometer maar zij hield het na 20 kilometer voor gezien. De deelnemers waren zeer tevreden over de organisatie en de verzorging onderweg, met o.a. Herman Rinket en Geert Houtman op de 10 en de 20 kilometerpunten, van deze duurloop. Na afloop werden ze nog getrakteerd op soep en broodjes. De tweede en laatste duurloop van de Runploug Garrelsweer over naar keuze 25 of 30 kilometer vanuit het dorpshuis, dus niet het kerkje, in Garrelsweer staat gepland voor zaterdag 3 maart a.s. en start om 10.00 uur.

Havelte 

De atletiekvereniging De Sprinter uit Meppel stond eveneens afgelopen zaterdag garant voor de organisatie van de 13e editie van de Hunebedloop in Havelte. Maar liefst 650 deelnemers, die konden kiezen uit de afstanden 15,2, 7,5 en 5,5 kilometer, meldden zich in de kantine van de vv Havelte op het sportpark De Meerkamp. Het was goed loopweer met een in de loop van de middag aantrekkende wind. De parcoursen voerden de lopers grotendeels over verharde bospaden met af en toe een klimmetje, langs de hunebedden, de grafheuvels en de schaapskooi in de omgeving van Havelte. Wim Ammeraal uit Leens was de enige afgevaardigde van Artemis en hij startte op de 15,2 kilometer bij de mannen 50. In een veld van 80 deelnemers behaalde hij met een knappe tijd van 1.09.31 uur een verdienstelijke 15e plaats.

Leek

De Drents Friese Woldrunners hielden op de warmste 24 januari sinds tijden hun tweede kleinschalige marathon in 2018 in Leek. Hier was rond het landgoed Nienoord voor naar bleek 10 lopers een parcours uitgezet dat elf keer moest worden gelopen. Janneke Cazemier uit Warffum was de enige vrouwelijke deelnemer. Zij meldde: “Het was een marathon op karakter. Vooral de laatste 5 rondjes met een harde wind en miezerig weer hakten op een erg modderig parcours er in. Maar aangezien mijn tweede marathon in vier dagen maar 3.30 minuten langzamer was dan afgelopen zondag in Assen ben ik met een tijd van 4.49.34 uur in mijn 83e marathon dik tevreden. Nog 17 marathons dit jaar te gaan”.

Cookieinstellingen