Turnster Turning Winsum naar landelijke halve finale

Iris Wijk op het laatste onderdeel, de brug ongelijk
Iris Wijk op het laatste onderdeel, de brug ongelijk
Foto: Erika Stam

HOOGEVEEN – Zaterdag 27 januari hebben Kitty de Haan en Iris Wijk van Turning Winsum deelgenomen aan de plaatsingswedstrijd voor de halve finale 3de divisie in Hoogeveen.

Kitty en Iris mochten beginnen op de Balk. Iris liet een hier mooie flikflak zien maar helaas viel ze na haar radslag wat haar een punt kostte. Verder turnde ze een hele nette oefening. Kitty heeft niet haar beste oefening kunnen laten zien op balk, met 3 vallen heeft ze 3 volledige punten laten liggen.

Kitty op de brug

Als 2e onderdeel was de vloer. Hier pakten beide dames het weer goed op en lieten een keurige oefening zien, met mooie series en zonder grote fouten.

Deze lijn werd doorgezet bij de sprong, beide lieten een nette sprong zien.

Als laatste onderdeel de brug. Kitty kwam helaas niet helemaal tot handstand en had een tussenzwaai na haar wippertje waardoor ze een paar punten liet liggen. Gelukkig, werd ondanks de mislukte handstand wel alle geplande eisen geteld. Ook bij Iris werden alle eisen geteld. Waar het ‘s middags nog de vraag was of ze moest kiezen voor stoppen en voor de eis gaan of de eis missen en door turnen heeft ze vanmiddag gewoon laten zien dat ze het allebei kan.

Uiteindelijk is Iris 8e geworden en Kitty 14e in een sterk deelnemersveld van 24. Iris is hiermee door naar de landelijke halve finale.

Turn-coach Annemiek van Dijk-Steendam met Kitty en Iris

 

Verslag + foto’s: Erika Stam

Cookieinstellingen