Walking Football iets voor jou?

Foto: walking football winsum/sauwerd

SAUWERD/WINSUM – Een aantal maanden geleden zijn vv SIOS en vv Winsum een samenwerkingsverband aangegaan om walking football in de gemeente Winsum te promoten en op te starten. Een twaalftal mannen en vrouwen maakt inmiddels wekelijks met veel plezier gebruik van deze mogelijkheid. Maar is er ruimte voor nog meer deelnemers. 

Walking football is een uit Engeland overgewaaide langzamere variant van voetbal bedoeld voor 60-plussers (zowel mannen als vrouwen). Lichamelijk contact, het maken van slidings, rennen en sprinten is verboden. Dit om blessures te voorkomen. De bal mag niet boven heuphoogte komen. Er wordt op een aangepast veld met kleine doeltjes zonder keeper gespeeld. De training bestaat uit een warming up, oefenvormen en wordt afgesloten door een partijtje.

Sociaal aspect
Een training begint en wordt afgesloten met koffie en thee drinken en het bespreken van de laatste nieuwtjes. Gezellig samen zijn en het werken aan een goede conditie gaan hierbij hand in hand.
Doelgroep
Het belangrijkste doel is om mannen en vrouwen van 60 jaar en ouder bij elkaar te brengen, ze via walking football aan het sporten en bewegen te krijgen en gezondheidsonderwerpen (mentaal en fysiek) bespreekbaar te maken. Deelnemers worden actiever, hun leefstijl verbetert en hun gezondheid neemt toe.
Deelname
Met walking football krijgen oud-voetballers/-voetbalsters die wegens fysieke beperkingen niet meer kunnen deelnemen aan het traditionele voetbal weer de kans om een balletje te trappen. Maar ook de 60-plussers die nooit aan voetbal hebben gedaan zijn van harte welkom.
Begeleiding
De training is in zeer goede handen van Henk Alssema, trainer van de zaterdag derdeklasser vv Aduard en oprichter en mede-eigenaar/hoofdtechniek trainer van de Voetbaltechniekschool Het Verschil te Winsum.
Trainingsaccommodatie
De training vindt plaats op vrijdagmorgen en begint om 10.00 uur. Er wordt per twee weken afwisselend getraind op de velden van de vv SIOS (sportpark De Lange Twee) en van de vv Winsum (sportpark Schilligeham). Indien het veld is afgekeurd wordt er eveneens op de vrijdagmorgen en op hetzelfde tijdstip uitgeweken naar de gymzaal in Sauwerd (sportpark De Lange Twee). Er is een groepsapp aangemaakt voor de meest actuele informatie.

Belangstelling?
Lijkt het je leuk om elke vrijdagmorgen te voetballen kom dan eens keer vrijblijvend kijken of meedoen. Voor meer informatie kun je contact opnemen namens de vv Winsum met Jacob Kamst tel. 0611303372 of namens de vv SIOS met Reinder van der Veen, tel.0503061805.

Cookieinstellingen