Turning Winsum grossiert in goud

Foto: Turning Winsum

UITHUIZEN – Bij de regiowedstrijden in Uithuizen kwamen zaterdag 28 turnsters van Turning Winsum in actie. Ze namen 15 medailles, waarvan 10 gouden, mee terug naar Winsum.

Op zaterdag 27 februari zijn in Uithuizen de Regiowedstrijden gehouden, waaraan ruim 220 meisjes van 11 gym- en turnverenigingen uit Noord Groningen meededen.
Voor de meeste turnsters de eerste wedstrijd, maar voor een aantal andere turnsters de 2e of zelfs 3e wedstrijd van het seizoen.

Bij de 1e wedstrijdronde deden geen meisjes van Turning mee. De jongste turnsters kwamen de 2e ronde in actie, zij turnden een mooie wedstrijd met mooie resultaten. Met 7 deelnemers in 3 categorieën zijn 5 podiumplaatsen gehaald. Bij Instap D2 eindigde Marte Spoelstra als 1e, Eliza Vos als 2e, Yaeliana Clements als 4e en Nicole Veenstra op een mooie 7e plaats in een grote groep deelneemsters. Bij Pupil 1 D2 eindigde Esmee Kuizenga verdienstelijk als 1e en Iris Bolt op een mooie 3e plaats, Lisa Datema Pupil 1 D1 behaalde de 3e gouden medaille voor Turning Winsum in deze wedstrijdronde.

In de 3e wedstrijdronde kwamen de iets oudere turnsters in actie, zij behaalde ook mooie resultaten waaronder 2 gouden en 1 bronzen medaille. Uitslagen van deze wedstrijdronde: Bij Jeugd 1 D2 is Yara Mossel als 3e , Lara Alssema als 4e en Mirthe Smit als 7e geëindigd. Bij Jeugd 2 Supl G is Sanne Wieringa met meer dan 4 punten verschil als 1e geëindigd en bij Jeugd 2 Supl F heeft Eline Mossel met bijna het zelfde verschil ook goud behaald.

In de laatste wedstrijdronde was de beurt aan de junioren en de senioren. Hier haalden van de 16 turnsters van Turning Winsum 7 een podiumplaats. Bij Junior Supl G is Annette Spriensma als 6e geëindigd, bij Junior Supl F eindigde Vera Batema als 1e en Lychenne Dijkstra als 4e en bij Junior E Julia ter Steege als 3e. Bij Senior Supl H werd Nathalie Prevoost 1e, bij Senior Supl G; Yvonne Bouman 3e en Aarica Koens 4e, bij Senior Supl F; Jessica Bouman 6e en Mirthe Otter 7e, bij Senior Supl E; Inge Huitsing 1e, Lieke Schram 2e, Lucian Peterson 4e en Kim Veldhuis 5e, bij Senior Supl D; Melissa Bottema 1e en Danielle de Blecourt 2e en tenslotte bij Senior C eindigde Iris Wijk als 1e.

Turning Winsum kan terug kijken op een prachtige en succesvolle wedstrijddag.

Foto’s en filmpjes van de wedstrijd zijn te bekijken op de facebookpagina van Turning Winsum.

Cookieinstellingen