Gewoon lekker balletje trappen

Foto: Archief WinsumNieuws

WINSUM – Herken je dit? Je hebt nog zin om lekker tegen een balletje te trappen, maar hebt eigenlijk niet zoveel zin om dat ’s avonds in het donker op een matig verlicht achterafveldje te doen. Je hebt regelmatig een lichte blessure, maar in de kop ben je nog superfris.

Je wil nog best een helft van een wedstrijdje meedoen (meer dan een helftje is fysiek niet verstandig), maar in de pauze blijkt dat hetzelfde geldt voor 8 van de 11 aanwezige teamgenoten. Tegenstanders zijn te jong en te snel of te oud en te traag, te fanatiek of niet fanatiek genoeg. Gastheren die geen scheidsrechter regelen en dat je dan maar af en toe een rondje Onderdendam gaat ‘hardlopen’, zodat je maar 9 in plaats van 10 kilo te zwaar bent.

Eigenlijk is het veel leuker om op zondagochtenden een uurtje, of zo lang als nodig is om het juiste team te laten winnen, ongedwongen te voetballen. ‘Net as vrouger, gain verplichtings’. Bij een blessure kan je gerust uitstappen zonder anderen te duperen. In ongeveer de volgende setting. Iets te lang gras, hier en daar een polletje. Lekker in daglicht in het zonnetje, af en toe een plensbui. Zwarte voetbalschoenen, met zonder scheenbeschermers, kousen op half zeven. Slap gezeik of de bal wel of niet te hoog over de lijn ging. Iets te hard opgepompte bal. Poorten is leuk, maar scoren telt echt. Winnende doelpunt en achteraf slap ouwehoeren met een mooi glas gerstenat binnen handbereik.

Althans dat lijkt mij leuk.

Heb je ook zin om op zondagochtenden gewoon lekker ouderwets een balletje te trappen? Laat het me weten. Ik maak een inventarisatie en ga in overleg met het bestuur over de wensen en mogelijkheden. En doe uiteraard een terugkoppeling.

Stuur een berichtje met je naam, telefoonnummer, emailadres en wellicht wensen naar Geert Herder op 06-47847304 of [email protected].

Cookieinstellingen