Zwaar bevochten gelijkspel Winkhem DS 1

Foto: Winkhem

GRONINGEN – Afgelopen zaterdag moest Winkhem dames 1 tegen Donitas spelen in Groningen. De Groningse dames verliezen nooit thuis. Zo was het aan Winkhem de zware taak om dit patroon te doorbreken en in de race te blijven voor het kampioenschap.

Warming Up Winkhem DS1

De strijd om punten begon al vóór de wedstrijd. De wedstrijdbal van Donitas was veel te zacht en na wat gesteggel koos de scheidsrechter voor een bal van Winkhem. De eerste set begon wat wankel en beide teams bleven dicht bij elkaar. Waar normaal Winkhem het spel domineert, kwamen ze nu niet aan hun snelle spel toe. Donitas vertraagde en daar hadden de dames van Winkhem moeite mee, maar toch wisten ze de set naar zich toe te slepen (25-22).

De 2e set gingen de dames van Winkhem goed van start, maar Donitas serveerde daarna goed, waar Winkhem geen passend antwoord op had. Een ruime voorsprong werd uit handen gegeven. Het einde van de set was zenuwslopend en resulteerde in winst voor Donitas (24-26).

In de 3e set kwam Winkhem weer in het spel met mooi gevarieerd spel. De dames lieten zien waarom ze bovenaan staan. Deze set konden ze vrij eenvoudig naar zich toe trekken (25-16).

De 4e set zorgde Donitas weer voor de nodige vertraging in het spel, terwijl de dames van Winkhem het lekkerst spelen als het tempo hoog is. Op den duur stond het 22-18 en waar de dames van Winkhem en het publiek de bal tegen het dak aan zagen gaan, vond de scheids dat niet… waardoor de serve naar Donitas gingen. Het was wel het zetje wat de Winkhem-dames nodig hadden om wakker te worden. Het vuur kwam terug in het spel en het werd een spannende eindstrijd, die helaas toch in het voordeel van Donitas viel (24-26).

Door deze uitslag van 2-2 staan de Winkhem dames nog maar 1 punt voor op naaste achtervolger Vios, die nog 1 wedstrijd tegoed heeft.

Komende zaterdag treffen de dames van Winkhem de nummer twee in sporthal De Brake, aan de Onderdendamsterweg (Terra Winsum). De kraker begint om 17.00 uur.

Winkhem roept iedereen op om Dames 1 in deze heuse topper te steunen.

 

Tekst en foto: Karen Bulthuis

Cookieinstellingen