Futsal Winsum kan vrijdag titel halen

Foto: Futsal Winsum

WINSUM – Futsal Winsum kan vrijdag in de thuiswedstrijd tegen REUZ uit Vries de titel de Topklasse binnen halen. Concurrent LTC uit Assen verloor vrijdagavond met 6-3 van Boerakker. Er zijn de komende week nog meerdere scenario’s mogelijk.

Het is degradatienood verkerende Delfzijl is al meerdere keren niet op komen dagen en wordt de komende week mogelijk uit competitie genomen. Op het moment dat dat gebeurt is Futsal Winsum automatisch kampioen. De ploeg van Marc Krüger moet de laatste wedstrijd op 13 april tegen Delfzijl spelen, maar mogelijk gaat dat allemaal niet meer door. LTC speelt woensdagavond nog uit bij Cambuur Leeuwarden. Als LTC deze wedstrijd verliest, dan is Futsal Winsum ook automatisch kampioen zonder te spelen.

Het mooiste scenario is een titel op eigen kracht. Een overwinning komende vrijdag op het sterke REUZ volstaat sowieso om de titel binnen te halen. Het duel in de Ripperdahal begint om 20.10 uur. Als Winsum kampioen wordt, dan promoveert het naar de eerste divisie en komen de tegenstanders voornamelijk uit Noord-Holland. Futsal Winsum heeft het hele jaar bovenaan gestaan, maar LTC uit Assen begon halverwege het seizoen aan een imponerende inhaalrace. Mede door twee zeges in de rechtstreekse duels lijkt de titel naar de Noord-Groningers te gaan. Mocht het kampioenschap binnen gehaald worden dan is het ook meteen dezelfde avond groot feest in de Ripperdahal.

Cookieinstellingen