Kampioen Futsal Winsum in bomvolle Ripperdal naar 7-3 winst

WINSUM – Het had een kampioenswedstrijd moeten worden vrijdag, maar omdat Delfzijl uit de competitie is gehaald werd het vlaggenschip van Futsal Winsum afgelopen week al kampioen. De ploeg promoveert daarom naar de eerste divisie, het één na hoogste niveau in Nederland.

De ploeg speelde vrijdagavond in een afgeladen Ripperdahal tegen REUZ uit Vries. De ploeg van Marc Krüger had vorig seizoen al kunnen promoveren, maar verloor de kampioenswedstrijd. Trainer Marc Krüger bekende wel dat “het kampioenschap vorig jaar niet zo nodig hoefde als dit jaar”. Hij zegt dat er over gesproken is dat de reistijden en -afstanden komend seizoen flink zullen toenemen. Er worden dan wedstrijden gespeeld op Texel en in Amsterdam.

Michiel van Bolhuis in duel met een REUZ-speler

Delfzijl uit de competitie

“We balen er van dat het zo is gelopen dit seizoen. Vandaag kampioen worden was leuker geweest, dit is een beetje zuur. Delfzijl is een paar keer niet komen opdagen bij een wedstrijd, waardoor ze uit de competitie zijn gehaald. Daar doe je niks aan.” De coach is blij dat ze dit jaar wel kampioen zijn geworden. “Je kunt een kampioenschap moeilijk laten lopen.”

Winsum begon sterk aan de wedstrijd. Al na vier minuten schoot Reinder Haaksma de thuisploeg op voorsprong. Zijn dorps- en naamgenoot Reinder de Haan stond een sterke partij te keepen en hield lang de nul, dankzij een paar fraaie reddingen.

Doelman De Haan keerde weer veel ballen, maar niet alles

Edu de Jonge Rosa tekende voor het tweede doelpunt. De gasten hadden niets in te brengen in de eerste helft. David Albert Villalta maakte op fraaie wijze de 3-0 voor Futsal Winsum. Kort daarna deed REUZ iets terug. Roel Grootjans tikte de 3-1 binnen, maar het antwoord van Winsum liet niet lang op zich wachten. Bjorn Schutter speelde zichzelf goed vrij en maakte de 4-1.

Knappe reddingen

Na rust toonde doelman De Haan zijn klasse door zijn ploeg, die iets meer moeite begon te krijgen, op de been te houden. Hij blokkeerde een schot van Roy de Bruin van REUZ en voorkwam een tegengoal. Op knappe wijze haalde De Jonge Rosa daarna de bal uit de lucht en volleyde hem achter de kansloze doelman uit Drenthe. De sterk spelende Stijn Wijmega pikte daarna zijn doelpuntje voor Winsum mee: 6-1. Een wat lastige fase voor de thuisploeg brak daarna aan, met twee snelle tegentreffers. Het slotakkoord kwam overigens wel van Winsum: Sander Roorda scoorde de 7-3.

Na de overwinning vrijdagavond mocht Futsal Winsum 1 zich terecht kampioen noemen volgens wethouder Harmannus Blok. Van de KNVB kregen alle spelers een medaille en natuurlijk werd de prijzenkast gespekt met een kampioensschaal. Volgend jaar zal de ploeg uitkomen in de eerste divisie, slechts één klasse lager dan de eredivisie.

Verslag + foto’s: Ingmar Vos

Film: Douwe Jelle Titsing