Wereldkampioene Chantal Blaak wint saaie etappe Winsum – Winsum

WINSUM – Voor de winkel van Stoffel Winters Schoenen kon wielrenster Chantal Blaak de benen al stilhouden. De vaart die ze vanaf De Boog, in de Hoofdstraat van Obergum had overgehouden, was ruim voldoende om ter hoogte van de uitgestalde groenten en fruit van groenteboer Jan Bierma als winnaar van de vierde etappe in de Healthy Ageing Tour over de finishlijn te komen.

Saaie koers

De wereldkampioene als winnaar in Winsum, een prachtige winnares na een verder wat saaie koers. In de eerste kilometers van de 143 brak het peloton al in drie stukken. De verschillen tussen de groepen werden gedurende de koers geconsolideerd. In de kopgroep, bestaande uit 13 renners, waaronder klassementsleidster Pieters, Van der Breggen, Blaak en Wild reden er twaalf. Kirsten Wild zat, kilometer na kilometer, op de trekhaak en liet het werk over aan het dozijn medevluchters.

Finale

In de finale, op het stuk tussen Mensingeweer en de entree van Winsum, rammelden de rijdsters van de Boels-Dolmansformatie nog een paar keer stevig aan de boom, maar het doel, sprintster Wild op afstand rijden, lukte niet. Bij het inrijden van de Regn. Praediniusstraat ging Kirsten Wild, ter hoogte van Keurslager Kamps nog wel als eerste aan, maar Chantal Blaak kwam er, tot groot genoegen van het publiek hard overheen en kon dus al ruim voor de door Sportscom gelegde finishlijn, de overwinning opeisen.

Prijsuitreiking

Burgemeester Michels reikte een groot deel van de prijzen uit. Zelfs als wethouder Blok of wethouder Kor Berghuis van de gemeente De Marne het protocol dreigden te verstoren door te laat te komen, kroop onze burgemeester met gemakshalve en zonder moeite even snel in hun huid.

Burgemeester Michels als burgemeester Michels
Burgemeester Michels als wethouder Blok
Burgemeester Michels als wethouder Kor Berghuis

 

De eerste vijf van Winsum – Winsum

  1. Chantal Blaak
  2. Kirsten Wild
  3. Monique van de Reen
  4. Amy Pieters
  5. Mieke Kröger

 

Het klassement na Winsum – Winsum

1             Amy Pieters                     Boels – Dolmans Cycling Team   8:55:43

2             Chantal Blaak                  Boels – Dolmans Cycling Team        0:22

3             Anna van der Breggen    Boels – Dolmans Cycling Team        0:42

 

Meer foto’s in de serie boven de tekst.

Cookieinstellingen