Rood Zwart Baflo wint ook van Zeester

BAFLO – Rood Zwart Baflo deed zaterdagmiddag op eigen veld weer goede zaken. Zeester werd met een 2-0 nederlaag huiswaarts gestuurd. De Zoutkampers stelden slechts twee keer RZB-doelman Wim Beukema echt op de proef. De Bafloërs kregen niet veel meer kansen, maar wisten wél twee keer het doel te vinden.

Scheidsrechter deze middag was dhr. Wijnstra, die zowel in Zoutkamp als in Baflo de hele week al het gespreksstof bleek te zijn geweest. In negatieve zin. Helaas voor beide ploegen was die ‘angst’ gegrond. De beste man trok de aandacht door nog slechter te fluiten dan het tegenvallende spel wat de 22 acteurs lieten zien in Baflo.

Elk (schouder)duwtje werd bestraft, de voordeelregel werd niet gehanteerd en Wijnstra vond het ook nog nodig om aan het eind van de wedstrijd een viertal RZB-supporters, die rustig een flesje bier nuttigden op een bankje in de beschoeiing, als gevaarlijk te beschouwen. De wedstrijd leek te worden gestaakt, maar beide teams wisten uiteindelijk Wijnstra over te halen om de wedstrijd uit te spelen, nadat de supporters op het terras hadden plaatsgenomen.

Scheidsrechter Wijnstra wil er mee stoppen

De wedstrijd begon aftastend en de eerste mogelijkheid in de wedstrijd was voor de thuisploeg. Het was Duncan Torrenga die over links doorkwam en een voorzet tweede paal gaf. Dennis Tromp leek de bal binnen te gaan koppen, maar het was Kees ‘Chiellini’ de Jong die met een uiterste krachtsinspanning de bal voor het hoofd van Tromp wegkopte.

Drie minuten later een soortgelijke aanval. Nu was het de prima spelende Melvin Folkerts, die van dezelfde kant met links voorgaf, alleen ‘vergat’ Duncan Torenga bij de tweede paal de afgemeten voorzet langs Zeester-doelman Daniel Veenstra te werken.

Halverwege de eerste helft kreeg Zeester een tegenslag te verduren toen Vijko Postma, net terug van een blessure, geblesseerd het veld moest verlaten. Kort na de wissel wa het Duncan Torrenga die met en steekpass Mark van Zanten alleen op doelman Veenstra afstuurde. Met gevaar voor eigen leven wierp de Zoutkamper goalie zich voor de bal en voorkwam daarmee een Bafloër doelpunt.

Drie minuten later mocht Zeester-aanvoerder Danny Beerda een hoekschop nemen. De indraaiend bal richting de lange Vince van der Veen leek goed, alleen probeerde de zwaar gehinderde Zeester-spits de bal met de armen binnen te werken. Scheidsrechter Wijnstra zag het en gaf Van der Veen geel, waar een vermaning volgens iedereen voldoende was geweest.

De aanleiding tot de gele kaart: Vince van der Veen, in duel met RZB-captain Patrick Rutgers, slaat met beide handen tegen de bal

Een paar minuten later kreeg ook Jordi Knol geel, nadat hij in een aanval de bal met de hand beroerde.

In de 34ste minuut werd een bal vanaf de linkerkant hoog het strafschopgebied van Zeester ingepompt. Het duel buiten de ‘5-meter’ tussen Zeester-doelman Veenstra en Mark van Zanten werd door laatstgenoemde gewonnen, waarop hij de bal terug wilde leggen op de vrijstaande Melvin Folkerts,. De bal kwam via een kluw van spelers nogmaals voor de voeten van Van Zanten, die zich nu niet bedacht en uithaalde. Het was echter Kees de Jonge die de bal op de doellijn keerde.

Vijf minuten later was Rood Zwart Baflo gevaarlijk in de omschakeling, een snelle uitbraak over vier schijven zag er goed uit, alleen was de eindpass net hard voor Duncan Torrenga om eerder bij de bal te zijn dan de attente Daniel Veenstra.

Zo werd er met 0-0 gerust, maar dat had ook zomaar 0-1 kunnen zijn als invaller Simon Postma in de 44ste minuut, op prima aangeven van Jordi Knol, alleen voor RZB-sluitpost Beukema wat rustiger was geweest. Nu verdween zijn inzet via Beukema naast het doel.

Twee minuten na rust kwam Rood Zwart Baflo op voorsprong toen Duncan Torrenga op zo’n 20 meter van doel werd ingespeeld door Melvin Folkerts. Torrenga kapte kort z’n directe tegenstander uit en schoot hard laag in de verre hoek raak, 1-0. Amper een minuut kreeg dezelfde speler de bal in de buurt van de middencirkel aangespeeld en probeerde met een boogbal de voor z’n doel staande Veenstra te verschalken. De Zeester-doelman wist met een uiterste krachtsinspanning de bal nog net over het doel te werken.

Na een klein half uur spelen liet Vince van der Veen voor het eerste van zich horen. De aanvaller kon door z’n medespelers niet echt worden gevonden, zakte daarom in en probeerde het maar eens van afstand. Wim Beukema moest voluit gaan om de bal uit de linkeronderhoek te werken.

De wedstrijd ging op en neer, zonder dat er echte kansen waren te noteren. Een overtreding op Melvin Folkerts betekende in de 67ste minuut een vrije bal voor Rood Zwart Baflo.

Melvin Folkerts (l) in duel met Frank Postema

Duncan Torrenga ging achter de bal staan en zag zijn geplaatste inzet langs de muur en via de vingertoppen van doelman Veenstra in de rechter benedenhoek gaan, 2-0.

Rood Zwart Baflo vond het daarna wel goed en controleerde. Zeester probeerde nog wel wat, maar maakte een geslagen indruk en kwam, mede door goed verdedigen aan Bafloër-zijde, niet meer in de buurt van doelman Beukema.

In extra tijd had invaller Jordi Potma er nog 3-0 van kunnen en moeten maken nadat sluitpost Veenstra een hoge lange bal naar voren vanuit de Bafloër verdediging totaal verkeerd in schatte en er onderdoor liep. Potma sprintte achter de bal aan, maar de hoek bleek te moeilijk om de bal in het doel te werken.

Zo bleef het bij 2-0. Rood Zwart Baflo kan weer 3 punten bijschrijven aan het totaal en lijkt met Ternaard uit te gaan maken wie kampioen wordt in 5C.

 

 

 

 

 

 

 

Reacties