Aafke Soet wint slotetappe Healthy Ageing Tour, Amy Pieters pakt eindzege

Team Boels-Dolmans, met 3e van links Amy Pieters

GRONINGEN – Amy Pieters heeft de Healthy Ageing Tour gewonnen. Aafke Soet (WNT-Rotor Pro Cycling) won de laatste etappe, met start en finish in Groningen, voor de Duitse Mieke Kröger en de Luxemburgse Christine Majerus.

In de slotronde van het plaatselijke parcours maakte de pas 20-jarige Friezin de beslissende jump, om solo op de Vismarkt te finishen.

Aafke Soet juichend over de finish in Groningen

Boels-Dolmans oppermachtig
Op dag 2, de etappe door het Westerkartier, kwam Amy Pieters als eerste over de streep in Grootegast en pakte de gele leiderstrui, om die niet meer af te staan. De overmacht van haar ploeg was toen al duidelijk. Een dag eerder had ploeggenote Anna van der Breggen de proloog al op haar naam geschreven en won Boels-Dolmans vrijdagmiddag met grote voorsprong de ploegentijdrit in Stadskanaal. Chantal Blaak pakte daarnaast zaterdag de winst in de langste rit van deze meerdaagse wedstrijd voor elitedames. In Winsum won de Olympisch kampioene, na 143 kilometer koersen door Het Hogeland, in de sprint voor Kirsten Wild (Wiggle High5 Pro Cycling).