Turning Winsum actief in Grijpskerk en Nieuwegein

GRIJPSKERK/NIEUWEGEIN Afgelopen zaterdag 7 april is de 2e voorronde NTS C gehouden in sporthal de Bokkediek in Grijpskerk. Negen turnsters van TURNING Winsum reisden af om hun 2e wedstrijd te turnen. Naast het behalen van een dagmedaille, konden de meisjes zich ook plaatsen voor de Provinciale Kampioenschappen op 2 juni in Uithuizen. Iris Wijk reisde diezelfde dag af naar Nieuwegein voor de halve landelijke finale in de 3e divisie.

De Pupil 1 meisjes, niveau D2 beten het spits af en stonden om half 9 klaar voor hun wedstrijd. Drie deelneemsters van TURNING deden goed mee in de grote groep deelneemsters van dit niveau. Iris Bolt was deze keer in bloedvorm en haalde over 4 toestellen (brug ongelijk, evenwichtsbalk, vloer en sprong) maar liefst ruim 8 punten meer dan in de vorige wedstrijd. Dit kon niet anders dan beloond worden met een prachtige medaille; Iris eindigde op een hele mooie 3e plaats. Esmee Kuizenga was wat minder gelukkig. Na 3 hele mooie oefeningen op de eerste toestellen ging het helemaal mis op de laatste, de sprong. Er worden door de meisjes 2 sprongen gesprongen, waarvan het gemiddelde genomen wordt voor het eindcijfer. Doordat Esmee niet goed uitkwam voor de plankoline, kon ze haar 2e sprong niet maken en scoorde voor die sprong dus geen punten. Ondanks dat, een bijna evenaring van haar puntentotaal van de vorige wedstrijd. Een 12 plaats ondanks de pech is een keurig resultaat. Ook Eva Wit verbeterde zich ruim t.o.v. haar vorige wedstrijd met bijna 2 hele punten. Hele keurige wedstrijd voor alle drie de meiden.
Marit de Graaf werd in de categorie Pupil 2 niveau D3 4e. Ook zij verbeterde haar puntentotaal met ruim 2 punten dus ook Marit ging tevreden naar huis.
Marte Spoelstra, Eliza Vos, Yaeliana Clements en Nicole Veenstra, allen Instap niveau D2, turnden in een erg sterke categorie. Helaas voor Nicole dezelfde pech als voor Esmee, ook zij turnde geen 2e sprongen waardoor haar cijfer gehalveerd werd. Yaeliana, Eliza en Marte turnden een mooie constante wedstrijd en eindigden op resp. de 21ste, 7e en 9e plaats.
Als laatste Marit Wubbema. Zij mocht haar zilveren medaille van de vorige keer proberen te verdedigen. Een hele klus omdat haar puntentotaal de vorige keer al hoog was. Maar Marit stond er, had haar zenuwen goed in bedwang en verbeterde zichzelf met ruim 1 ½ punt. Weer een hele mooie 2e plaats wat voor haar zeker een finale plaats oplevert.
Voor de overige meisje wordt eind van de week bekend of zij zich hebben geplaatst voor de finale.

Iris Wijk van Turning Winsum heeft zaterdag deelgenomen aan de landelijke halve finale 3e divisie in Nieuwegein. Iris mocht beginnen op vloer, hier liet ze een mooie oefening zien met maar een paar kleine schoonheidsfoutjes. Omdat de vloer erg fijn veerde heeft Iris op aanwijzen van trainster Annemiek op het laatste moment nog een spagaatsprong achter haar schroef aan gesprongen voor extra punten.
Als 2e onderdeel was sprong. Iris heeft 2 sprongen laten zien, één voor de meerkamp en één voor de toestelfinales. De eerste sprong was half in heel uit en bij de tweede sprong liet ze een half in half uit zien. Na twee onderdelen blijkt uit de tussenstand dat Iris 6e staat en er zouden 6 turnsters doorstromen naar de finale. Nu werd het toch wel erg spannend.
Hierna was de brug aan de beurt. Tijdens het inturnen hebben Annemiek en Iris nog bepaald om een extra element toe te voegen “losom” om de eis wel te halen. Ze liet een nette brug oefening laten zien. Het wippertje was niet perfect maar toch een mooie score van 9.500 behaald, en in de tussenstand op de 7e plaats.
Dan het laatste onderdeel. De balk. Bij het inturnen liet Iris een prachtige oefening zien. Alles lukte en was keurig uitgevoerd. Een goed gevoel om de oefening te beginnen. Als ze de oefening zo zou turnen zou ze een kans kunnen maken op de finale.
En toen ging het mis. 2 vallen op balk. De combi afsprong met boogje radslag salto was perfect maar het was niet voldoende. Hierdoor was in 40 seconden de kans op de finale verkeken. De vallen van de balk koste 2 volle punten en hierdoor eindigde Iris uiteindelijk op een 12e plaats, niet voldoende voor de doorstroming naar de finale, maar toch een geweldige wedstrijd geturnd.

Cookieinstellingen