Dennis Abbas schiet Ezinge langs ZEC

FEERWERD – Ezinge won dinsdagavond op eigen veld van ZEC. Dennis Abbas was hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de 3-0 zege. De Winsumer bracht met een hattrick zijn seizoentotaal op 16 goals.

Al na 6 minuten nam de thuisploeg de leiding. op aangeven van Wiebe Leistra was het Dennis Abbas die van dichtbij de 1-0 langs doelman Jacco Knol schoot. Het arme ZEC kwam nauwelijks van de eigen helft af en doelman Knol zag de ene na de andere aanval op z’n doel afkomen. Zo kreeg Zo was het vijf minuten later Jordy Huizing die zomaar alleen op ZEC-doelman Knol af mocht gaan. De jonge Ezinger wilde om de doelman, maar speelde daarbij de bal te ver voor zich uit, waardoor hij in een moeilijke hoek kwam. Een balletje terug op Dennis Abbas volgde, die te lang wachtte en in duel met Pascal Koolhof tegen de vlakte ging. Scheidsrechter Meine Groefsema zag er niets in en liet doorspelen. In de 15de minuut scoorde de geheel vrijstaande Dennis Abbas, maar op advies van z’n vlaggende assistent keurde scheidsrechter Groefsema het doelpunt af.

Na deze mogelijkheden op de 2-0, was het in de 20ste minuut eindelijk ZEC dat van zich liet horen.

Robert Bakker (l) controleert, Wiebe Leistra kijkt toe

Het was Robert Bakker die door het centrum oprukte en van een metertje of 25 uithaalde. Net voordat Bakker de bal raakte sprong de bal iets op, waardoor het leer ruimschoots naast het doel van John Nooren ging. Daarna was het aan de andere kant Jordy Huizing die zijn mislukte voorzet zomaar achter de verdediging van ZEC zag neerploffen. Zowel Ezinge-captain Jasper Dijkstra als Dennis Abbas, beiden in vrije positie, waren niet attent genoeg om de op de doellijn vastgenagelde Jacco Knol te verschalken. Het was ook wel een beetje typerend voor het niveau van de wedstrijd, want er ging in de eerste helft niet veel goed. Van beide kanten niet. Daarbij ontbrak het ook aan strijd, zodat het publiek een gezapige eerste 45 minuten kreeg voorgeschoteld. Toch was het Ezinge dat met 2-0 de rust leek in te gaan. Via Jasper Dijkstra en Sil Douwsma wist Dennis Abbas te scoren, maar ook dit keer ging de vlag omhoog. Buitenspel of niet, in ieder geval geen goal. Zo werd er met ‘slechts’ 1-0 gepauzeerd.

Direct na de hervatting was het Jordy Huizing die namens de thuisploeg de lat raakte. ZEC leek na deze meevaller wakker en gooide er wat meer strijd tegenaan. Ezinge probeerde te blijven voetballen, maar moest toezien hoe de Zandeweersters beter in de wedstrijd kwamen. Tussen de 57ste en de 60ste minuut was het even billenknijpen voor het team van trainer Leendert Nieborg. De gasten kregen drie goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Eerste werd een verre ingooi van Wessel Veenstra door Robert Bakker met het hoofd verlengd tot Colin de Vos, maar die raakte de bal in kansrijke positie helemaal verkeerd. Geluk voor de thuisploeg. Even later kreeg De Vos een herkansing, maar nu wist Ezinge-goalie Nooren in een reflex met de voet te redden. Wederom geluk voor Ezinge. En uit de daaruit voortvloeiende hoekschop van De Vos was het Robert Bakker die met een prima kopbal leek te gaan scoren, alleen was het Jasper Dijkstra die de bal nog net kon wegkoppen.

Na dit offensiefje werd ook Ezinge iets feller en wist het de wedstrijd weer naar zich toe te trekken. Met name over de linkerkant wist Ezinge mogelijkheden te creëren. Zo ook in de 62ste minuut, toen het een vrije bal mocht nemen. Het was Dennis Abbas die het hoofd van Wiebe Leistra vond, maar diens snoeiharde kopbal werd op geweldige wijze gekeerd door Jacco Knol.

Wiebe Leistra, hangend in de lucht, neemt koppend het doel van Jacco Knol onder vuur

In de rebound had Jasper Dijkstra moeten scoren, maar ook nu bleek doelman Knol een moeilijk te nemen obstakel.

Toch moest de uitblinkende doelman in de 73ste minuut capituleren. Menne Gerritsen bracht de bal hoog in de ’16’, Dennis Abbas controleerde en schoot met twee verdedigers in z’n nek vanuit de draai raak, 2-0. Prima goal.

Vanaf de aftrap haalde vervolgens Arjan Knol uit, doelman Nooren kon de bal net over tikken. Hierna was het weer Ezinge dat grote kansen kreeg. Eerst was het Ewout Gerritsen die vrij voor de goal zijn meerdere moest erkennen in doelman Knol en nog geen minuut later was het Dennis Abbas die alleen voor de Zandeweerster goalie verscheen.  Knol trapte niet in de drie schijntrappen van Abbas en wist de inzet van de Ezinger middenvelder vervolgens te keren.

Pas in de voorlaatste minuut maakte Abbas dan z’n derde goal van de wedstrijd. Hij deed dit vanaf de stip, nadat Robert Bakker in een duel met Peter Vergeer de bal tegen z’n hand had gekregen.

Zo eindigde de wedstrijd in 3-0. Het betekende de derde zege op rij voor Ezingers. Zaterdag zal worden geprobeerd om de zegereeks in Feerwerd een vervolg te geven in de streekderby tegen Zeester. Mocht het voetballend niet lukken, dan hebben ze in ieder geval nog Dennis Abbas.