Rood Zwart Baflo contracteert Jordi Striedelmeijer

Striedelmeijer hier in het shirt van PKC '83 tegen vv Winsum
Striedelmeijer hier in het shirt van PKC '83 tegen vv Winsum
Foto: WinsumNieuws

Baflo – Het koste bloed, zweet en tranen, maar nadat hij z’n schoonpa een kleinkind had geschonken was een plekje in A-selectie van de BafloĆ«r voetbalvereniging gauw geregeld. Schoonpa is immers voorzitter van de club.

Jordi Striedelmeijer, kleinzoon van ADO-speler en ex-international Mick Clavan, begon z’n voetballoopbaan in de jeugd van Hunsingo. Daar groeide hij door naar het eerste elftal, waarmee hij in het seizoen 2009/2010 kampioen werd in de 5e klasse. Striedelmeijer werd tevens topscorer met 25 goals en won de topschuttersbokaal van de Ommelander Courant. Z’n kwaliteiten waren niet onopgemerkt gebleven en een overgang naar de beloften van SC Veendam leek in de maak, totdat de sponsor zich terugtrok en het team werd opgedoekt. Eersteklasser DIO Groningen was er als de kippen bij en haalde “Striedel” binnen. Het werd een prachtig seizoen voor de Winsumer; hij schoot persoonlijk DIO Groningen naar de titel. (zie filmpje)

DIO Groningen promoveerde naar de Hoofdklasse, maar na een paar maand moest de club zich terugtrekken wegens een faillissement. Striedelmeijer had keuze uit diverse clubs, maar koos voor zaterdag eersteklasser PKC ’83. Daar speelde hij in totaal 5 seizoenen. Vorig zomer koos hij bewust voor een sabbatical, maar het begon alweer snel te jeuken. Dinsdag maakte hij het zelf bekend op z’n Facebookpagina.

Cookieinstellingen