Ruime uitzege Rood Zwart Baflo bij ZEC

ZANDEWEER – Rood Zwart Baflo blijft winnen. Met een ruime 7-1 overwinning op zak keerden de Bafloërs huiswaarts, een uitslag die veel hoger had kunnen uitvallen wanneer er beter met de kansen was omgesprongen. Daarbij moet ook gezegd worden dat ZEC-doelman Jacco Knol, net als afgelopen dinsdag tegen Ezinge, liet zien nog steeds een van de betere doelmannen op het Noord-Groninger voetbalvelden te zijn.

Reeds in de tweede minuut was het de sluitpost van de Zandeweersters die een snelle tegentreffer voorkwam toen Duncan Torrenga over rechts doorkwam en hard laag voorgaf. De inkomende Mark van Zanten kwam goed voor Pascal Koolhof en schoot hard in, maar het was doelman Knol die met de voet redde. De daarop volgende hoekschop van Torrenga kwam bij Melvin Folkerts, die maar net over schoot.

Melvin Folkerts speelde weer een puike partij

Hierna ging het spel heen en weer, zonder dat er echte kansen waren te noteren. Tot aan de 19de minuut, want toen was het Stefan Kruizenga die met een dieptebal Duncan Torrenga aan de rechterkant wegstuurde. Torrenga kapte Arjen Knol uit en opende naar de andere kant waar Jordi Potma 1 op 1 kwam met Pascal Koolhof. Potma accelereerde langs de Zandeweerster verdediger en schoot met links hard diagonaal binnen, 0-1.

Stefan Kruizinga stuurt hier Duncan Torrenga weg

Tien minuten later leek Mark van Zanten uit een voorzet van Torrenga te gaan scoren, maar het was Arjan Wieringa die voor Van Zanten de bal over de achterlijn wist te koppen. Het bleek uitstel van executie, want het was captain Patrick Rutgers die de indraaiende hoekschop van Torrenga bij de eerste paal binnen kopte, 0-2.

Het vertoonde spel was onrustig en daardoor slordig. Het publiek werd dan ook niet echt verwend, totdat Duncan Torrenga in de 38ste minuut van een metertje of 35 uithaalde. De bal sloeg als een granaat in de linker bovenhoek. Het geluid van de onderkant van de lat en het roetsjen langs het net naar beneden maakte het compleet. Doelman Jacco Knol stond erbij en keek ernaar, 0-3. Zandeweerster Ronny “Vieri” Bakker, zelf al goed voor ruim 200 goals, erkende de schoonheid van de goal en gaf de doelpuntmaker een feliciterende aai over de bol.

Routinier Ronny “Vieri” Bakker: “Die zat er wel lekker in!”

Voor rust legde Rood Zwart dan nog een goede aanval op de mat. Een prima voorzet richting 2de paal werd door Duncan Torrenga terug gelegd op Marc van Zanten, maar het was wederom Arjan Wieringa die met een uiterste krachtsinspanning Van Zanten van scoren af wist te houden. Zo werd er met 0-3 gerust.

ZEC kwam goed uit de rust en kreeg zomaar een kans in de schoot geworpen.In de 48ste minuut kreeg Arjen Potma een hoge bal verkeerd op de schoen, waardoor Bakker alleen op doelman Wim Beukema af mocht gaan. Bakker schrok zichtbaar van het cadeautje, handelde te gehaast en raakte de bal helemaal verkeerd. Treurmomenten kent de spits van ZEC niet, wat goed van pas komt. Nog geen minuut later anticipeerde hij goed op een lange bal, controleerde en ging langs de uitkomende RZB-goalie Beukema en schoof de 1-3 binnen. ZEC geloofde er enigszins weer in en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. De verdediging van Rood Zwart Baflo hield echter gemakkelijk stand en via een mooi snelle uitval mochten Duncan Torrenga en Mark van Zanten alleen op doelman Knol af gaan. Torrenga legde vlak voor Knol breed op Van Zanten die scoorde, maar het was de assistent van de prima leidende scheidsrechter Jongeling die de vlag de lucht in stak, waarop het doelpunt werd geannuleerd.

Het spel werd een ietsje grimmiger. Met name Arjen Knol, de spijkerharde centrale verdediger van ZEC, liet zich gelden in de duels met Mark van Zanten. Zo pakte hij de Bafloër na een kwartier in de tweede helft weer eens even hard van achteren aan. Een klein opstootje volgde toen Arjen Knol de zittende Van Zanten ook nog een trap in de rug gaf. Gelukkig voor Knol ontging scheidsrechter Jongeling dit, anders had het wel eens einde seizoen kunnen zijn voor de noeste verdediger. Kort daarna was het Mark van Zanten zelf die met doelman Jacco Knol even fel in duel ging op de achterlijn. Ook nu was er weer geouwehoer. De leidsman zag het aan, Bafloër Arjen Potma trad op als bemiddelaar.

Arjen Knol aan de bal, Mark van Zanten is in aantocht

De gasten kregen een hoekschop die door de prima spelende Melvin Folkerts voor het doel werd gebracht. Terwijl de bal door een Zandeweerster speler het stafschopgebied werd uitgwerkt, floot scheidsrechter Jongeling en wees tot ieders verbazing naar de stip. Duncan Torrenga nam plaats achter de bal en stuurde doelman Knol de verkeerde hoek in, 1-4. De wedstrijd was gelopen.

Trainer Jan Potma haalde daarop direct Mark van Zanten uit bescherming naar de kant. Een slim besluit; nog 30 minuten Arjen Knol-Mark van Zanten was zeker geëscaleerd. Joram Sportel was z’n vervanger, hij nam de plaats centraal van Chris ten Boer in, die in de spits mocht gaan spelen.

Ten Boer was amper voorin te vinden of hij kwam oog in oog met doelman Knol. De scherpte ontbrak (nog), zijn inzet verdween in het zijnet. Drie minuten later had hij wel succes nadat Jordi Potma hem met een prachtige pass achter de verdediging vrij voor Knol zette. De controle op het hobbelige veld leek te lang te duren, maar zijn schot verdween via Arjen Knol toch in het net, 1-5.

Rood Zwart Baflo was los en sneed keer op keer door de laatste linie van ZEC, maar bleek doelman Jacco Knol een moeilijk te nemen veste. Met nog tien minuten op de klok ranselde hij eerste een streep van Arjen Potma onder de lat weg, om vervolgens Duncan Torrenga in een 1 op 1 situatie de bal af te snoepen.

De thuisploeg probeerde nog wel met hoge ballen in de ’16’ voor gevaar te zorgen, maar doelman Beukema en z’n verdedigers lieten geen tegengoal meer toe.

Robert Bakker (14) gaat de lucht in, maar doelman Beukema weet de bal te keren

In 85ste minuut kreeg Collin de Vos namens de thuisploeg z’n tweede gele kaart, dus rood, en kon vertrekken.

De Bafloërs bleven komen en doelman Knol onderscheidde zich nog twee maal door in beide gevallen met de voet te redden. Eerst op een inzet van Robin Meinema en in de voorlaatste minuut op een schot van Duncan Torrenga.

In de extra tijd lukte het de gasten dan toch nog om de score op te voeren. Vanaf de linkerkant verplaatste Torrenga de bal naar de rechterkant waar de opkomende Mischa Meinema de bal ineens breed legde op de voor het doel vrijstaande Chris ten Boer, die alleen voor sluitpost Knol geen fout maakte, 1-6.

Het slotakkoord kwam van Duncan Torrenga. De aanvallende middenvelder werd en aan de linkerkant ingespeeld, kapte naar binnen Arjan Wieringa uit om vervolgens met een bekeken bal in de rechter bovenhoek doelman Knol kansloos te laten, 1-7.

Duncan Torrenga op de hielen gezeten door een Zandeweerster

Zo behaalde het team van trainer Jan Potma een mooie overwinning in Zandeweer. Daarbij kreeg men te horen dat Ternaard op eigen veld op 2-2 was blijven steken tegen Holwerd. Een prima weekend voor de Bafloërs die volgende week Ternaard op bezoek krijgen. Uit werd in een krankzinnige wedstrijd gelijkgespeeld (4-4). Bij winst kan Rood Zwart Baflo komende zaterdag goede zaken, maar dan zal eerst ook nog even dinsdag van VVSV ’09 moeten worden gewonnen.

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

gallery
100332
ZANDEWEER – Rood Zwart Baflo blijft winnen. Met een ruime 7-1 overwinning op zak keerden
https://winsum.nieuws.nl/sport/20180415/ruime-uitzege-rood-zwart-baflo-zec/
2018-04-15T04:22:47+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2018/04/15040214/ARD_6501-2.jpg
Nieuws, Sport