Bekerwinst en gelijkspel voor DWA/Argo

Foto: WinsumNieuws

SURHUISTERVEEN/ELIM – In de afgelopen week kwamen de korfballers van DWA/Argo twee maal in actie. Op dinsdag trad DWA/Argo aan in de kwartfinale van de AP Buitenbeker tegen competitieconcurrent It Fean/Boelenslaan. Na een ruststand van 9-9, wist DWA/Argo te winnen met 15-18. Dit betekent dat DWA/Argo door is naar de halve finale. Deze wordt gespeeld op dinsdag 15 mei om 20.00 uur in Zuidwolde (Drenthe) tegen ZKC 2.

Afgelopen zaterdag gingen de korfballers uit Winsum en Bedum voor de competitie op bezoek bij Elko in Elim. Elko was tot zaterdag de mede-koploper in de ranglijst. De vorige ontmoeting wist Elko te winnen met 12-17, maar zaterdag had Elko meer moeite met DWA/Argo. Dit bleek ook uit de cijfers, want na een 12-11 ruststand, wist DWA/Argo in de spannende slotfase een punt uit het vuur te slepen. De eindstand werd 18-18.

Onder prachtige weersomstandigheden klonk zaterdag om 15.30 uur het eerste fluitsignaal. Elko opende al snel de score, maar Tom van der Laan reageerde vlot, waarmee de toon van de wedstrijd was gezet. Na doelpunten die om en om vielen liep DWA/Argo bij 5-4 door drie treffers op rij uit naar 5-7. De treffers kwamen uit handen van Natasja Schuuring, Nick Brandsma en Lisette Hamminga. Na één tegengoal van Elko volgden opnieuw twee treffers van de gasten. Dit keer waren Tom van der Laan en Nick Brandsma, die zijn vizier op scherp had staan de eerste helft, succesvol. Elko liet zich echter niet zomaar verslaan en herpakte zichzelf. Met vier goals achter elkaar namen de Drenten het heft weer in handen. Er stond een 10-9 stand op het scorebord, maar Nick Brandsma wist opnieuw het gat van de korf te vinden en dat was ook het geval na twee treffers van Elko. Hij schoot vlak voor het rustsignaal 12-11 door de korf.
Na de pauze viel er pas na zes minuten een treffer te bewonderen. Deze kwam uit handen van Elko en werd meteen gevolgd door nog eens twee doelpunten van de thuisploeg. Het leek bij de stand van 15-11 even dat het gat definitief geslagen was. De jongelingen uit Winsum en Bedum wilden echter nog niet opgeven en vochten voor wat ze waard waren. Lisette Hamminga en Sam Pestoor waren beide trefzeker. Na het antwoord van Elko, wist Gert-Jan Stulp, in de eerste helft al in de ploeg gekomen voor de geblesseerde Tom van der Laan, vervolgens van afstand raak te schieten waardoor er 16-14 op het scorebord stond. DWA/Argo kreeg er weer geloof in en dat was ook te zien aan het spel. Verdedigend zat het goed dicht en in de aanval bleven de Groningers aandringen. Na een doelpunt van Elko, zorgden Sam Pestoor en Natasja Schuuring (2x) met hun doelpunten voor een gelijke stand, 17-17. Er volgde een zeer spannende slotfase. Elko was de eerste die weer tot een treffer kwam, maar Lisette Hamminga was belangrijk voor haar team en schoot de 18-18 binnen. Er waren nog een paar minuten te spelen maar er veranderde niets meer aan de stand. Zo sleepte DWA/Argo na een goed gespeelde pot een verrassend, maar heel belangrijk punt binnen.
Aankomende zaterdag, 28 april, zal DWA/Argo afreizen naar Invicta/Frigro in Kollum. Deze ploeg staat onder DWA/Argo in de ranglijst. In de strijd tegen degradatie zal de winnaar heel belangrijke punten pakken. Het duel zal om 15.30 uur van start gaan.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma (6x), Natasja Schuuring (4x), Lisette Hamminga (3x), Tom van der Laan (2x), Sam Pestoor (2x), Gert-Jan Stulp (1x).

Cookieinstellingen