Joost Mulder winnaar 7e Ripperda Biljart Toernooi

Winnaar Joost Mulder
Winnaar Joost Mulder
Foto: Coen van der Molen

WINSUM – Gedurende 2 weken hebben 44 spelers in de Ripperdahal te Winsum met het biljartspel Libre om de Ripperda Bokaal gestreden. Eenrumer Joost Mulder werd winnaar door in de finale Rodenaar Eric Kuilder te verslaan.

Het prachtige evenement werd wederom georganiseerd door de Biljart Club Winsum e.o.. Evenals voorgaande jaren werd het toernooi ook nu weer ondersteund door diverse bedrijven uit Winsum en omgeving. Als tegenprestatie werd een PowerPoint presentatie met reclame van de sponsors gedurende dit toernooi vertoond.
De voorbereiding door een vijftal commissieleden verliep voorspoedig. Na de start op 30 april met diverse voorronden en halve finales bleven er uiteindelijk een achttal finalisten over. Zij streden afgelopen zaterdag 12 mei om de Wisselbeker, de ereplaatsen en de daaraan verbonden prijzen. De twee poule winnaars zouden uiteindelijk, in een onderlinge partij, beslissen wiens naam zal worden bijgeschreven in de grote RBT-wisselbokaal.

De acht finalisten waren Jaap Dagelet, Joost Mulder, Eric Kuilder, Derk Nieuwenhuis en Albert Koehoorn en nog drie leden van de plaatselijke biljartclub t.w. Harm van Hoorn, Arie van Ekeren en Luc Piening. De finalisten werden uiteindelijk Eric Kuilder uit Roden en Joost Mulder uit Eenrum. Beide spelers waren in de poule wedstrijden, met percentages van slechts 56 %, erg voorzichtig van start gegaan. Maar zij groeiden in de daaropvolgende partijen. Het was mooi om de progressie te zien in de daarop volgende partijen. Mooie verzamelingen en series werden door het publiek op juiste waarde geschat.
Maar ook hier waren beste stuurlui aanwezig. Met een zacht fluisterende: “Ik had die stoot net anders gemaakt ”, maakte men zich dan toch bekend! Ook dat hoort bij deze sport!
Het hoogtepunt werd voor het laatst bewaard. Het publiek kreeg deze middag een prachtige finale voorgeschoteld. Joost Mulder werd met 85 caramboles, in 20 beurten, de winnaar!
Eric Kuilder gaf zeer goed partij, speelde boven zijn gemiddelde maar het was net niet voldoende. Hij werd een prima tweede. Best of the rest werd Derk Nieuwenhuis uit Winschoten; hij werd derde. De hoogste serie werd tijdens het toernooi gemaakt door Bert Oostmeijer uit Bedum. Met 34 caramboles versloeg hij nipt Klaas Jan Brouwer (32 caramboles) uit Oosternieland. Oostmeijer ontving het Grote RipperdaToernooi Glas voor zijn hoogste serie.

Ton Janssen en Bert Oostmeijer

Na een daverend applaus van de enthousiaste toeschouwers werd gefeliciteerd, bedankt en rollades en bloemen uitgereikt. Ton Janssen, voorheen de uitbater van de kantine, deed op uitnodiging van de club de felicitaties en de prijsuitreiking. Ook nam hij de trekking van de loten met een aantal mooie prijsjes voor zijn rekening.
De huidige uitbater Friso de Jongh werd in het zonnetje gezet om zijn gastvrijheid, de soep, broodjes en….. de lekkere hapjes tussendoor.

In de grote wisselbeker van het Ripperda Biljart Toernooi……. wordt nu ook de naam van Joost Mulder gegraveerd!

Verslag + foto’s: Coen van der Molen

Cookieinstellingen