Korfballers DWA/Argo handhaven zich

Foto: Archief WinsumNieuws

LEEUWARDEN – Afgelopen zaterdag wisten de korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum door winst handhaving te bewerkstelligen in de derde klasse. In de laatste wedstrijd van dit seizoen werd het in Leeuwarden bij Pallas’08, na een 7-9 ruststand, uiteindelijk 14-18. Met deze winst was de ploeg zeker van een vierde plek in de ranglijst.

DWA/Argo was er zaterdag voorafgaand aan de wedstrijd niet zeker van. Hoewel er ook scenario’s denkbaar waren dat de ploeg zich bij verlies zou handhaven, wilden de oranje-witten het er niet op aan laten komen. Bij winst was er in ieder geval zekerheid. DWA/Argo ging er daarom vol voor.

Toch was het Pallas’08 dat direct met twee treffers de score opende. Lisette Hamminga en Sam Pestoor wisten echter ook vlot het gat van de korf te vinden, zodat het 2-2 werd. In de beginfase ging het vervolgens om en om. Na de 3-2 van Pallas’08 reageerden Tom van der Laan en Nick Brandsma beiden met een treffer, wat een 3-4 voorsprong bracht voor de gasten van DWA/Argo. Deze voorsprong was niet van lange duur, want Pallas’08 scoorde ook twee maal op rij. Sam Pestoor liet het hier niet bij en maakte de gelijkmakende 5-5. Hierna sloeg Pallas’08 met twee goals een gaatje naar 7-5. Het duurde even maar DWA/Argo kwam door een scherpe fase en maar liefst vier scores op rij terug aan de goede kant van de score. De stand was nu weer in het voordeel van de jongelingen uit Winsum en Bedum. Bij een 7-9 stand op het scorebord, werd er een periode van tien minuten door beide partijen niet gescoord, zodat de scheidsrechter bij die stand het rustsignaal aangaf.

Na de pauze duurde het wederom een aantal minuten voordat beide partijen tot een treffer kwamen. Het was DWA/Argo dat het heft in handen nam, want Natasja Schuuring scoorde namelijk twee maal, waardoor het 7-11 werd. Pallas’08 speelde niet heel scherp meer, zodat DWA/Argo kon profiteren. Er werd goed verdedigd door de gasten en daar hadden de Friezen het duidelijk moeilijk mee. Nadat Pallas’08 toch een treffer maakte, zorgden Lisanne Pettinga en Lisette Hamminga er met een doelpunt voor dat het verschil groot genoeg bleef. Nick Brandsma deed hetzelfde door voor 10-14 te zorgen. Omdat er voor Pallas’08 niets meer op het spel stond, leek het alsof de Friese hoofdstedelingen de moed opgaven. DWA/Argo bleef wel tot het einde knokken als team. Wederom wisten Lisanne Pettinga en Lisette Hamminga het gat van de korf te vinden wat een 11-16 stand opleverde. De Winsumers en Bedumers konden al met een kleine glimlach naar het scorebord kijken, want de overwinning was binnen handbereik. In de slotfase hield DWA/Argo het hoofd koel en treffers van Benjamin Pestoor en wederom Lisanne Pettinga betekenden uiteindelijk dat de winst binnen was. Met een 14-18 eindstand haalde DWA/Argo twee belangrijke punten binnen, waardoor het zich verzekerde van nog een jaar derde klasse. Uiteindelijk is de ploeg dit veldseizoen op een prachtige vierde plek geëindigd.

Het korfbalseizoen is echter nog niet helemaal voorbij want DWA/Argo zal zich nu gaan opmaken voor de bekerfinale die gespeeld wordt op woensdag 13 juni. De spelers zijn gebrand om de beker dit maal mee naar Winsum en Bedum te nemen.

Scores DWA/Argo: Lisette Hamminga (4x), Nick Brandsma (3x), Lisanne Pettinga (3x), Tom van der Laan (3x), Natasja Schuuring (2x), Sam Pestoor (2x), Benjamin Pestoor (1x).

Cookieinstellingen