Avond4daagse Bedum, de prachtige intocht!

BEDUM – De wandelaars van de slotavond van de vierdaagse Bedum stonden te popelen om aan de tocht te beginnen. Voor Tammo Huisinga, de baas van de vierdaagse, er erg in had, vertrokken de eerste wandelaars al. Het ‘Opperhoofd’ stelde zelf orde op zaken en gaf even later het startsein.

De slotavond leidde de wandelaars over de Weversrijge, door het park naar de Waldadrift. De tocht ging vervolgens door het Bedumerbos, waar de verzamelplaats was.

Voorgegaan door de wijkagenten en muziekvereniging Wilhelmina ging de tocht voor het gemeentehuis langs, voorbij het gezellige terras van hotel- restaurant ’t Gemeentehuis naar het Kerkplein. Een prachtig gezicht, die kleine wandelaartjes die trots hun medaille droegen en de laatste meters op deze warme dag aflegden.

 

‘Baas’ Tammo Huisinga was een tevreden man: ‘We hebben het natuurlijk erg getroffen met het weer. Er waren bijna 750 inschrijvingen, daar komen de begeleiders nog bij. Het was een mooie avondvierdaagse, natuurlijk met dank aan alle vrijwilligers.’

Cookieinstellingen