vv Winsum JO19-1 niet, JO17-1 wél naar finale nacompetitie

WINSCHOTEN – vv Winsum JO19-1 heeft zaterdagmiddag kansloos verloren van WVV en spelen volgende week dus niet de finalewedstrijd voor promotie naar de 4e divisie. JO17-1 doet dat wel; zij wonnen in het Stadspark van Velocitas 1897 en kunnen zich gaan opmaken voor de beslissingswedstrijd tegen Buitenpost.

JO19-1

De Winsumers begonnen slap, hadden na rust een opleving, maar mochten blij zijn dat de afwerking bij de Winschoters verre van goed was. Daardoor kon de wedstrijd lang alle kanten op. Toen in de 84ste minuut de derde treffer werd geïncasseerd gaf men zich gewonnen.

Vanaf minuut één liet de thuisploeg zien goed te kunnen voetballen. Dit resulteerde, na een paar kansen onbenut te hebben gelaten, al in de 6de minuut in een treffer van de Winschoters. Het team van trainer Marc Krüger leek in de 10de minuut uit het niets op gelijke hoogte te komen, maar het doelpunt werd wegens buitenspel geannuleerd.

WVV bleef – mede dankzij het dramatisch slechte spel van de Winsumers – de betere ploeg, maar vergat dit in doelpunten te vertalen. Het begin van de tweede helft was voor vv Winsum, dat korter op de man zat en de rood-zwarten onder druk zette. Het was Stephan Smit die in de 55ste minuut zijn team verrassend langszij schoot, 1-1. Hierna was het echter WVV dat de klok sloeg en de ene na de andere kans creëerde. In de 64ste minuut nam de thuisploeg voor de tweede keer in de wedstrijd een voorsprong, om deze niet meer weg te geven. Pas zes minuten voor tijd werd de wedstrijd op slot gegooid door WVV, nadat het vele kansen onbenut had gelaten.

Zo werd het ‘slechts’ 3-1 voor het superieure WVV, dat het volgende week gaat opnemen tegen Be Quick Dokkum voor een plaats in de 4de Divisie. vv Winsum blijft Hoofdklasser.

JO17-1

Het team van coach Nico de Vries heeft zich ten koste van Velocitas 1897 wél geplaatst voor de finale van de nacompetitie, met als inzet de 4de Divisie. In het Stadspark won vv Winsum JO17-1 zaterdagmiddag met 2-1.

De uitslag doet vermoeden dat het niet echt makkelijk ging voor de Winsumers, maar niets was minder waar. Bijna alle duels werden gewonnen en er werden met goed voetbal veel kansen gecreëerd. Via een benutte strafschop van Raoul Bello kwam vv Winsum op voorsprong, waarna Velocitas een foutje in de verdediging genadeloos afstrafte en de stand zomaar in evenwicht bracht.

Het was Timo Hooijer die een mooie dieptepass van Roel Batema tot doelpunt promoveerde en daarmee de winst veilig stelde.

Volgende week moet de nacompetitie nog even tot een goed einde worden gebracht. Aan de Schouwerzijlsterweg kruist vv Winsum JO17-1 dan de degens met Buitenpost, met als inzet een plek in de 4e Divisie. Aanvang van de wedstrijd is 10.30 uur. Alle steun is welkom !!