Demir Guberinic jongste scheidsrechter van Nederland

Foto: HogelandNieuws

WARFFUM – Demir Guberinic mag zich de jongste scheidsrechter van Nederland noemen. De 14-jarige slaagde vrijdag in Wildervank glansrijk voor zijn KNVB SO3 scheidsrechterdiploma.

De jonge Warffumer begon twee jaar geleden met fluiten. Hij volgde binnen vv Winsum de opleiding clubscheidsrechter, welke werd gegeven door oud-scheidsrechter Henk Steenhuis uit Bedum.

De leerling van HHC Warffum was keeper bij vv Winsum JO-15, maar besloot in maart te stoppen om zich helemaal te gaan storten op het fluiten. De cursus SO3 van de KNVB werd gegeven door docent Gert Jan Ris.

Op zaterdag – voor, tijdens en na de wedstrijd – werd de jonge scheidsrechter begeleid door Uithuizer Dado van der Ploeg, die zelf ook actief is geweest als referee in het noordelijke amateurvoetbal.

Van der Ploeg is zeer lovend over z’n pupil, die hij zomaar in de schoot kreeg geworpen:” Ja, Demir was eerst toegezegd aan een andere scheidsrechterbegeleider. Die moest wegens privéomstandigheden afzeggen, waarop ik werd gevraagd en ik heb toegezegd. Ook makkelijk met vervoer voor Demir. Ik heb er geen moment spijt van gehad. Ik loop al een aantal jaren mee, maar dit heb ik nog niet eerder gezien. Demir is een uitzonderlijk talent. Zowel in als buiten het veld. Er zijn scheidsrechters in het seniorenvoetbal die een voorbeeld aan hem kunnen nemen. In maart gestart met de opleiding en dan nu al zo goed zijn. Hij is er serieus mee bezig; leergierig en ambitieus. Hij is écht goed.”

Demir heeft al wedstrijden in de Hoofdklasse JO-17 en JO-15 gefloten en onlangs ook nog de wedstrijd Be Quick Groningen JO-13 tegen Schalkhaar JO-13 in de 2e Divisie.

Dado van der Ploeg heeft Demir acht van de twaalf wedstrijden begeleid. Zo ook tijdens zijn laatste wedstrijd bij GAVC in Grou, volgens de begeleider de beste wedstrijd van zijn pupil:”Hij floot zó goed. Ik ben dan ook heel trots op hem!” Op welk niveau hij z’n wedstrijden na de zomerstop zal fluiten wordt rond 20 juni bekend gemaakt.

Op de vraag wat z’n doelstelling is antwoordt Demir zonder te aarzelen: “Betaald voetbal!”.

Mocht het zover komen en niet te lang duren (10-12 jaar), dan kan het zo maar eens zijn dat de gemeente Het Hogeland met drie ‘refs’ hofleverancier wordt van de scheidsrechtergilde van de KNVB. Immers, de broers Siemen en Christian Mulder uit Uithuizen fluiten hun wedstrijden al in het betaalde voetbal. We wachten af………

 

 

Reacties

article
108053
WARFFUM – Demir Guberinic mag zich de jongste scheidsrechter van Nederland noemen. De 14-jarige slaagde
https://winsum.nieuws.nl/sport/20180613/demir-guberinic-jongste-scheidsrechter-nederland/
2018-06-13T00:53:21+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2018/06/11213038/ARD_9808-3.jpg
Nieuws, Sport