Johannes Pool-toernooi/Klaas Zuidema Pop 2018

BAFLO – Het Johannes Pool-toernooi of kunnen we het inmiddels ook Klaas Zuidema Pop noemen? In ieder geval blijkt de combinatie van voetbal en (stevige) muziek al tien jaar een succesvolle formule.

Gezelligheid op het sportpark van Rood Zwart Baflo stond ook tijdens de 10de editie van het Johannes Pool-toernooi weer voorop. Naast het voetbal konden de spelers, aanhang en belangstellenden weer genieten van het aanwezige voedsel, drankjes en lekkere herkenbare muziek uit voornamelijk de jaren ’70, dat gedurende het toernooi zachtjes door de speakers kwam. Een soort ‘Goud van Oud‘.

Goud van Oud liep er ook binnen de lijnen. Spelers die in het verleden tegen een bal trapten bij hun club hadden speciaal voor deze gelegenheid nog weer de – geleende – kicks aangetrokken om in aangepast tempo (lees: geen tempo) er toch bij te zijn. Puur en alleen voor de gezelligheid.

Organisator Klaas Zuidema paradeerde vol trots tussen de mensen door, ruimde hier en daar ‘vergeten’ afval op en nam gedurende de middag de ene na de andere compliment in ontvangst. En terecht, want alles was door hem en z’n team tiptop geregeld. Tot slot deelde hij de prijzen uit, waaronder de wisselbekers. Bij de dames won DVC (Appingedam), bij de heren Rood Zwart Baflo zat 1. Leuk. Niet meer en niet minder. De zakjes met consumptiemunten – die er voor alle teams klaar lagen – was voor menig deelnemer belangrijker dan de wisseltrofee, die toch weer ingeleverd moet worden.

In de kantine was verder een tentoonstelling over het voetbalverleden in Baflo en de lancering van het boek over Johannes en Henk Pool. Buiten vermaakten de kleintjes zich op en in de grote opblaasbare voetbal-springkussen.

Daarna was het tijd voor live muziek. Bafloër bands Just Started en Smoked deden de warming. Daarna volgde The Stiff, dat niet voor de eerste keer op het Johannes Pool-toernooi aanwezig was. De Haagse punkrockband zorgde ook dit keer met hits van o.a. The Ramones, Pil, The Stranglers, Iggy & The Stooges en Seks Pistols weer voor een knallend slotstuk op sportpark Baflo.

The Stiff

Meer foto’s van dit toernooi op Ricardo Damminga Fotografie

 

Reacties

Cookieinstellingen