VV Winsum JO11-5 winnaar Rabobank-toernooi Zuidlaren

Foto: vv winsum JO11-5

ZUIDLAREN – Zaterdag 16 juni deed vv Winsum JO11-5 mee aan het Rabobank-toernooi in Zuidlaren. Na een stroef begin speelden de jonge Winsumers zich beter in het toernooi. Zo goed zelfs, dat uiteindelijk de beker meeging naar Winsum.

In een sterke poule werd de eerste wedstrijd kansloos verloren van Velocitas 1897, 1-4. Er werd veel te slapjes en te lief begonnen aan de wedstrijd. Duels werden niet gewonnen en we waren er niet echt bij de wedstrijd. Nadat de ruggen even waren recht gestreken en een magische gembersnoepje was uitgedeeld door de oma van Sem, werd de tweede wedstrijd tegen SV Lycurgus overtuigend gewonnen met 6-1. Dit gaf veel vertrouwen in het team. De laatste wedstrijd tegen Zuidlaren moest worden gewonnen om een plek in de halve finale te bereiken. Door goed verdedigend voetbal van Zuidlaren bleef het lang spannend. Het was uiteindelijk Twan Jagersma die de bevrijdende 1-0 maakte. Hierdoor moest Zuidlaren risico’s nemen in hun zoektocht naar de gelijkmaker. De Winsumers maakten dankbaar gebruik van de ruimte en het was uiteindelijk Sem Kluin die met een afstandsschot de 2-0 op het scorebord bracht.

Halve finale

Samen met poulewinnaar Velocitas 1897 kon vv Winsum zich gaan opmaken voor de kruisfinales. Na een mooie teambespreking van de leiders, die de boel even op scherp hadden gezet, kon men zich gaan opmaken voor de nummer 1 uit de andere poule: het ongeslagen SC Stadskanaal. vv Winsum liet zich het kaas niet van het brood eten, de spelers vochten voor wat ze waard waren. Op enkele afstandsschoten na werd de tegenstander niet gevaarlijk. Hierbij moet gezegd worden dat doelman Arnoud Zwart hierbij ook enkele goede reddingen verrichtte. Na een werkelijk prachtige uittrap van Arnoud, werd Levi Bouwman de diepte in gestuurd. Levi zocht de achterlijn op en trok de bal voor op Twan Jagersma die de bal zeer beheerst afwerkte, 1-0. De belangrijke goal gaf een boost aan het team. Verdedigend hadden Lisa Berghuis, Djoa Vos en Sem Kluin de boel onder controle en kwam de tegenstander er niet doorheen. Na een prachtige en snelle counter was het weer Levi die doorbrak en de bal voortrok. Jurre Berghuis maakte de verlossende 2-0. Bij Stadskanaal gingen de kopjes naar beneden en werd het uiteindelijk nog 3-0 voor de Winsumers. Na het laatste fluitsignaal werd de finale plek groots gevierd.

Finale

De tegenstander in de finale was geen onbekende. Het was Velocitas, waarvan de eerste wedstrijd nog kansloos was verloren. Voor de Winsumers was het de  eerste finale en de spanning op de koppies was dan ook goed zichtbaar. Na bemoedigende woorden van de leiders werd de finale wedstrijd – onder toeziend oog van de vele toeschouwers – gespeeld. Het was al snel duidelijk dat Velocitas niet zomaar even weer zou winnen van vv Winsum. Na een gelijk opgaande wedstrijd was het uiteindelijk Sem Kluin, die met een prachtig afstandsschot de bal via onderkant lat langs de kansloze Velo-goalie de kruising in joeg, 1-0. De tegenstander begon de druk op te voeren en kwam uiteindelijk ietwat gelukkig uit een hoekschop langszij, 1-1. Dit was tevens de eindstand, zodat strafschoppen de beslissing moesten brengen.

Er werden vervolgens drie spelers van beide teams aangewezen die de klus vanaf de stip moesten gaan klaren.

Sem nam de eerste strafschop en schoot beheerst raak, 1-0.

Arnoud stopte daarop de penalty van de tegenstander, 1-0.

Levi nam de tweede elfmeter voor de Winsumers en ronde ook koeltjes af, 2-0.

Arnoud nam vervolgens weer plaats in het doel. Wanneer de tegenstander niet zou scoren betekende dat einde wedstrijd. En dat gebeurde, want Arnoud stopte ook de tweede penalty van de Stadjers, waarna de toernooiwinst met de meegereisde supporters kon worden gevierd.

Als beloning werd het team na afloop getrakteerd op een patatje

Doelpuntenmakers JO11-5 op het toernooi
Twan Jagersma 3
Jurre Berghuis 3
Sem Kluin 3
Levi Bouman 2
Yorrick Bosma 1
Lars Tigchelaar 1

 

Tekst en foto’s: Berend Kluin en Gerard Berghuis

Reacties