Geen voetbal meer op zondagmiddag in Bedum

Foto: HogelandNieuws

BEDUM- “Samen is niet alleen, maar nooit hebben wij ons zo eenzaam gevoeld” zo is te lezen op de Facebook van SV Bedum Zondag 1.

Waar ‘Zaterdag 1’ op de laatste speeldag in een heuse thriller het kampioenschap binnenhaalde en promoveerde naar de eerste klasse, is het over en uit voor de zondag-tak van de paarshemden. Te weinig spelers betekent geen voetbal meer op zondagmiddag aan de Sportlaan.

Tekst en uitleg

Een dikke week geleden heeft één van onze spelers de lijst opgevraagd wie er allemaal beschikbaar zijn voor de zondag, tot zijn verbijstering bleek dat het gehele team van zondag 3 al voor 15 Juni, de uiterste overschrijvingsdatum, hun lidmaatschap hebben opgezegd. Omdat zondag 2 vorig seizoen al uit de competitie gehaald is, en de spelers ieder hun eigen weg hebben gekozen, betekent dit dat er geen 2e selectie te verwezenlijken is. Als er in April gecommuniceerd was met zondag 3, was de kennis van nu er al geweest. Deze ploeg bleek al een lange tijd op zoek naar een stadse vereniging om daar met elkaar verder te gaan.

Aankomend seizoen zou er dus maar 1 team op zondag zijn. Het vertrouwen, dat we komend seizoen met 1 team het seizoen af zouden kunnen maken, is in één klap verdwenen.

Een klein groepje spelers heeft nog een uiterste poging gedaan om er wat van te maken, maar het kwaad was al geschied.

De afgelopen week zijn er nog een handjevol mensen bereid gevonden om zich bij het team aan te sluiten. Zo kwamen we uit op een selectie van 19 man. Dit betekent dat minimaal 5 man niet aan spelen toe komen. De kans dat iedereen er dan een heel seizoen volledig voor blijft gaan is minimaal, wat natuurlijk logisch is.

Na een uiteindelijke stemming is gebleken dat het vertrouwen en de zin in een zeer zwaar seizoen er niet is. Daar komt bij kijken dat een flink aantal sterkhouders van zondag aangaf dat dit überhaupt het laatste seizoen zou worden.

Uiteraard hadden we er een mooi (voor sommige dan laatste) seizoen van willen maken, maar het risico is te groot dat dit een rampzalig seizoen gaat worden.

Wij roepen bij deze het bestuur op om voor Walfried van der Werf, grootste slachtoffer van dit drama, een positie in de club te creëren die hij graag in wil vullen. Wij zouden dat een prachtig gebaar vinden richting de trouwste vrijwilliger van de club. Om hem maken wij ons nog het meeste zorgen.

Wij willen alle vrijwilligers en supporters bedanken voor de steun die zij ons gaven door de jaren heen.

Op de site van de vereniging plaatste het bestuur dinsdagmiddag het volgende bericht:

Gisteren bereikte het bestuur het bericht dat de spelers van de zondagselectie hebben geconstateerd dat ze voor het komende seizoen geen representatief team op de been kunnen brengen. Ze hebben dan ook besloten niet van start te gaan met de competitie. Welke gevolgen dit heeft voor het voortbestaan van zondagvoetbal bij SV Bedum kan op dit moment niet gezegd worden.
Het bestuur hecht er waarde aan om aan te geven dat zij bij deze besluitvorming niet betrokken is geweest. Zoals aangegeven komt dit vanuit de spelers zelf. Natuurlijk zal er in het bestuur verder over gesproken worden samen de staf van ZO1. Ook met de sponsoren van het zondagvoetbal wordt de ontstane situatie besproken. Als er meer zekerheid is voor de toekomst zal dit gemeld worden.

Cookieinstellingen