Grote seizoensfinale Autocross Winsum

Augustus 2015
Augustus 2015
Foto: Auwert Postmus

WINSUM – Op zaterdag 1 september is het weer tijd voor autocross in Winsum. Het beloofd een enorm spektakel te worden op de 500 meter lange kleibaan van AutoSport Groningen, want de grote seizoensfinale zal worden verreden.

Een zeer belangrijke wedstrijd voor de coureurs die deelnemen aan de clubkampioenschappen van AutoSport Groningen. In nog geen enkele klasse is na drie wedstrijden een kampioen bekend en zal er dus flink gestreden moeten worden tussen mens en machine.

Het is de vierde en laatste autocross wedstrijd die in Winsum verreden wordt dit jaar, iets wat altijd iets bijzonders in de coureurs omhoog halt, de adrenaline giert bij de coureurs door het lichaam want tijdens deze wedstrijd kunnen de allerlaatste punten gesprokkeld worden om zo hoog mogelijk te eindigen in de felbegeerde clubkampioenschappen.

Wederom zijn de startlijsten overvol, wat betekent dat er ruim 170 deelnemers uit heel Nederland en Duitsland naar Winsum toe komen op hun sporen te zetten op de harde klei van Winsum. Moest de seizoensfinale van 2017 nog geannuleerd worden vanwege het slechte weer, dit jaar lijkt alles gunstig te vallen voor de organisatie. Een perfecte baan die in aanloop naar de grote dag elke dag door moeder natuur of de zeer gewaardeerde baandienst van de organisatie nat gemaakt zal worden.

De organisatie stelt zoals elk jaar extra prijzen beschikbaar tijdens de grote seizoensfinale. Zo zal er, als de tijd het toelaat, een spectaculaire SUPERRR finale georganiseerd worden. Tijdens de super finale rijden de top drie van elke klasse tegen elkaar. Daarnaast mooie bekers voor de grootste pechvogel of diegene met de mooiste koprol. Ook is het tijdens de seizoensfinale mogelijk op premies te geven aan coureurs, door bedrijven en toeschouwers. Kortom, alle redenen om zaterdag aanwezig te zijn tijdens dit spektakel.

De poorten van het circuit gaan om 07.00uur open, bezoekers parkeren direct naast de baan en hebben vrij toegang tot het rennerskwartier. Het circuit is te vinden aan de Winsumerstraatweg 4 te Winsum. Meer info via www.autosportgroningen.nl

Cookieinstellingen