Futsal Winsum verliest bij rentree eerste divisie

URK – Futsal Winsum heeft vrijdagavond bij de rentree in de eerste divisie verloren op Urk. De ploeg van Marc Kruger had lang uitzicht op een punt, maar verloor uiteindelijk met 3-1.

Futsal Winsum speelde ten opzichte van vorig seizoen met drie nieuwe spelers. De jongelingen Tim Hoff en Deshly Storm zijn aan de selectie toegevoegd en de ervaren Martin Oudman is overgekomen van Omlandia. De eerste opgave na het kampioenschap van vorig jaar was direct een pittige. Urk heeft namelijk top 5-ambities en uiteraard veel meer ervaring op dit niveau.

De wedstrijd begon zoals verwacht met een aanvallende thuisploeg waar de gasten een gesloten verdediging tegenover probeerden te stellen. Dit lukte prima maar aan de bal waren de gasten vooral in het begin te onrustig. Halverwege de eerste helft ging dit al veel beter en begon ook de ploeg van Marc Kruger kansjes te krijgen. Het werd vaak net niet echt gevaarlijk omdat de eindpass een paar keer niet goed was of omdat er te laat geschoten werd.

Vlak voor rust nam de druk van de thuisploeg toe en moest doelman Reinder de Haan capituleren bij een schot dat licht van richting werd veranderd.

In het begin van de tweede helft kreeg Urk grote kansen om de voorsprong te vergroten maar doelman De Haan lag meerdere keren goed in de weg. Winsum bleef daardoor in de wedstrijd en kwam na een goede actie van David Albert Villalta bijna op gelijke hoogte. Hij trof de paal en daar had Winsum pech. Toch kwam de gelijkmaker er negen minuten voor tijd alsnog. Albert Villalta snoepte op eigen helft de bal af bij zijn tegenstander en ging er als een haar vandoor. Ondanks een overtreding bleef hij op de been, ging langs de doelman en schoot uit een lastige hoek de bal binnen.

Urk had het hierna moeilijk maar kwam uit het niets weer op voorsprong. Aanvoerder Jelbert Loosman schoot van afstand raak. Doelman De Haan had te laat zicht omdat de bal door de benen van Tim Hoff ging. Marc Kruger nam een time-out een zette Ulco Brinkhuizen als meevoetballende keeper in. Dit resulteerde dertig seconden voor tijd in een geweldige kans. Tim Hoff kon een voorzet van David Albert Villalta echter net niet intikken en daarmee was het duel gespeeld. Urk counterde hierna naar 3-1.

Het was een prima partij voor Futsal Winsum en het bracht goede hoop voor de rest van het seizoen. De ploeg van Marc Kruger speelt vrijdag 21 september voor de beker tegen Excelsior ’31 uit Rijssen. De aftrap in de Ripperdahal is om 20.30 uur.

Verslag: Kornelis Prins