Futsal Winsum verliest van titelkandidaat HV/Veerhuys

WINSUM – Futsal Winsum heeft vrijdagavond met 3-7 verloren van titelkandidaat Hoornse Veerhuys.

In de beginfase waren de bezoekers door autopech nog niet compleet en kreeg de thuisploeg kans op kans om de score te openen. Dit lukte uiteindelijk pas na een kwartier spelen door een goede actie en een prima goal van Deshly Storm. De bezoekers, die inmiddels compleet waren, kwam nog voor rust helemaal terug. Winsum leek met 1-3 de rust in te gaan, maar vlak voor het rustsignaal schoot Reinder Haaksema de aansluitingstreffer binnen.

In de tweede helft waren de bezoekers beter. Het werd al snel 2-4, maar kort hierna schoot Deshly Storm de 3-4 bij de tweede paal binnen na een intrap van Tim Hoff. Verder liet de titelfavoriet het niet komen en het werd uiteindelijk 3-7. De Winsumers hadden in de beginfase de kansen maar die werden niet benut. Zo bleef een stunt uit.

Komende vrijdag volgt een nieuwe kans op drie punten tijdens het uitduel met Marlene 2 in Heerhugowaard.

Loting landelijke beker

Futsal Winsum is vrijgeloot in de tussenronde van de landelijke beker, daardoor is het team rechtstreeks geplaatst voor de achtste finales. In het gunstigste geval loot het team van coach Marc Krüger een thuiswedstrijd tegen een Topklasser, maar een uitwedstrijd tegen een eredivisionist uit Vlissingen of Roermond behoort ook tot de mogelijkheden.