Volleybal: Winkhem wint op Duitse wijze

ASSEN – In de week voorafgaand aan de wedstrijd was er twijfel of er überhaupt wel een wedstrijdwaardig team op de been gebracht kon worden tegen het jonge Sudosa-Desto uit Assen. Gelukkig lukte dit alsnog. In de uitwedstrijd bleef het lang spannend. De gastheren kregen in de laatste minuten alsnog het deksel op de neus. Winkhem stapte na twee uur spelen met de meeste punten van het veld, 2-3.

Tegen één van de directe concurrenten, moest er gevochten worden voor elk punt.Er werd niet het beste volleybal gespeeld door beide ploegen waardoor het spannende sets waren. In de eerste set waren de gastheren net iets beter, in set twee was het Winkhem dat met meer overtuiging speelde. Na twee sets was het set- en puntentotaal in evenwicht, 25-21, 21-25.

In de daaropvolgende set was Winkhem eerst behoorlijk de weg kwijt, zo kwamen passes matig of niet bij de spelverdeling waardoor de aanval weinig potten konden breken, de set ging ruimschoots verloren(25-14). De start van set vier was daarentegen helemaal aan Winkhem besteed en bleef het telkens enkele punten voorlopen op de jonge Asser formatie(20-25). Winkhem speelde aan het eind van de wedstrijd het betere spel van de wedstrijd en nam dit mee in de beslissende vijfde set. Daarin ging het halverwege nog gelijk op, toen nam Winkhem een flinke voorsprong door een goede serve serie, maar ook daarna liet het de gastheren nog gevaarlijk terugkomen. Toch bracht het Winkhem niet van de wijs en daarom werden de laatste twee punten slim verzilverd(13-15). Zo nam Winkhem de eerste winst in een uitwedstrijd van dit seizoen mee.

Nu staat er eerst een paar wedstrijdloze weken te wachten. De eerstvolgende wedstrijd vindt plaats op zaterdag 3 november tegen het matig begonnen, maar ervaren Abiant/Set uppers uit Scheemda.