Leekster Eagles maatje te groot voor Futsal Winsum

Foto: Archief HogelandNieuws

WINSUM – Futsal Winsum heeft vrijdag in de Ripperdahal met 2-6 verloren van Leekster Eagles. De ploeg uit het Westerkwartier was duidelijk een maatje te groot

Leekster Eagles is al jaren het zaalvoetbalbolwerk van Noord-Nederland met jacht op de landstitel in de gloriejaren. De laatste jaren vergaat het de ploeg uit het Westerkwartier iets minder met degradatie uit de eredivisie tot gevolg. Door de opmars van Futsal Winsum dat vorig seizoen voor de tweede keer in de clubhistorie naar de eerste divisie promoveerde, stond voor de eerste keer in competitieverband de provinciale derby op het programma.

Winsum was natuurlijk gebrand om wat te laten zien, maar zoals het wel vaker gaat tegen een meer ervaren ploeg, het kwam niet helemaal uit de verf. Bij de eerste de beste aanval lag de bal achter doelman Reinder de Haan. Leekster Eagles zette veel druk waardoor Winsum niet de tijd kreeg om rustig op te bouwen. Dit zorgde voor een onrustige wedstrijd. Eigenlijk ligt het snelle schakelen de ploeg van Marc Krüger wel. Het was spijtig dat de thuisploeg niet de zorgvuldigheid had om af en toe te profiteren van de ruimte die er wel degelijk lag. Vooral Reinder Haaksema die veel snelheid heeft, kwam een paar keer in kansrijke positie maar wist dan net geen goede doelpoging te produceren of een ploeggenoot te bereiken.

Leekster Eagles had meer structuur in het aanvalsspel en kreeg vele kansen. Na balverlies van Tim Hoff werd er razendsnel gecounterd en was het 0-2. De 0-3 viel vlak voor rust en kwam na een lange aanval met veel beweging tot stand. Winsum had er te weinig zich op wat er gebeurde. Ook na rust gingen de Leeksters door met scoren. Reinder de Haan, die nog heel wat reddingen verrichte had geen antwoord op een schot van oud-Futsal Winsum-speler Karim Layeb en even later was het ook 0-5. De bezoekers speelden in die fase af en toe met de thuisploeg en daar kon het publiek ook wel van genieten.

Het was lovenswaardig dat de thuisploeg hard bleef werken en uiterst sportief bleef spelen. Omdat de ploeg uit het Westerkwartier het rustiger aan ging doen, kreeg de thuisploeg ook meer ruimte om te voetballen. Stefan Bultena zorgde op aangeven van David Albert Villalta van dichtbij voor de 1-5 nadat Deshly Storm eerder al de paal had geraakt. Bultena kreeg nog een grote kans toen de bal op de achterlijn bleef liggen maar hij kreeg de bal niet langs doelman Mensink.

De bezoekers brachten de marge kort na de Winsumer treffer weer op vijf waarna het slotakkoord voor Martin Oudman was. Op aangeven van Deshly Storm zorgde hij in de slotseconden voor de eindstand: 2-6. Het was een duel waarin de Winsumers geen moment uitzicht hadden op een goed resultaat.

De ploeg van Marc Krüger is een week vrij en gaat dan op bezoek bij HZV/He3t Vennewater in Heiloo.

Cookieinstellingen