Warffum deklasseert Kloosterburen

WARFFUM – Zondag werd een van de vele Hogelandster derby’s afgewerkt. Jammer dat de ingrediënten van zo’n wedstrijd – strijd, spanning, schoppen, sensatie – ontbraken. Kloosterburen – vorige week nipt onderuit (1-2) tegen medekoploper Thos – liet zich gewillig naar de slachtbank leiden en werd met 11-0 nog gespaard door Warffum.

In de 9de minuut nam Warffum de leiding door een rake kopbal van Bartel Klinkhamer. De thuisploeg was heer en meester en creëerde kans op kans. Het was dan ook verwonderlijk dat de tweede Warffumer doelpunt pas in de 25ste minuut viel. Een schot van Bartel Klinkhamer ging via een verdediger van Kloosterburen in het doel, 2-0. Even daarvoor had doelman Sander Adema al een geweldige redding verricht door een prima genomen vrije bal van Stefan van den berg uit z’n doel te ranselen. Nog geen minuut na de 2-0 was het ook al 3-0 en toen ging het snel. Heel snel. Kloosterburen-trainer Wieger Kooistra zag het met lede ogen aan.

Wieger Kooistra, niet te benijden

Rick Kloosterhuis kopte uit een hoekschop van Stefan van den Berg via Kloosterburen-verdediger Kevin Kat raak. En alsof dat niet genoeg was volgden ook de 4-0 en 5-0 in rap tempo. Eerst was het Roel Klinkhamer die doel trof en binnen het half uur gaf hij een voorzet op maat, zodat de geheel vrijstaande Bartel Klinkhamer met het hoofd zijn derde treffer al voor de rust in het netje had liggen.

Stefan van den Berg maakte in de 44ste minuut het half dozijn vol door van afstand raak te schieten, 6-0.

De tweede helft kwam Jeffrey Doornbos binnen de lijnen bij de Warffumers. Hij verving Rick kloosterhuis. De spits liet zich direct gelden en bood Bartel Klinkhamer een niet te missen kans, maar de spits faalde. In de 55ste minuut was Jeffrey Doornbos zelf die een voorzet van Stefan van den Berg langs de kansloze Adema kopte, 7-0. Vijf minuten later maakte hij met een intikkertje ook de 8-0. Hierna stokte de doelpuntenmachine en was er lang niets noemenswaardigs te beleven op het veld.

Bartel Klinkhamer (9) – goed voor 6 goals – probeert koppend te scoren

Tot aan de 82ste minuut toen Bartel Klinkerhamer op aangeven van Jeffrey Doornbos de 9-0 binnenschoot. Drie minuten later haalde de spits ook van 25 meter doeltreffende uit en was ‘dubbele cijfers’ een feit. In de 43ste minuut kreeg Warffum ook nog een strafschop toegekend, nadat Kevin Kat hands had gemaakt op de doellijn. De scheidsrechter Brian Eenkhoorn spaarde Kat, trok geen kaart en zag Bartel Klinkhamer vanaf de stip zijn loepzuivere hattrick – binnen 7 minuten – voltooien.

Langs de lijn

“Maar wat als Jorn Bolt in de 2de minuut Kloosterburen op voorsprong had gebracht ?” Simpel, 11-1 !!”

Door de nederlaag blijft VV Kloosterburen hekkensluiter in 5D en kruipt Warffum door de overwinning richting de middenmoot.