Pakt Winsum JO17-1 zaterdag de eerste periode?

Foto: Archief HogelandNieuws

WINSUM – Het is een belangrijke week voor de vv Winsum JO17-1, want de eerste periode kan gepakt worden. Het seizoen begon al bij een prima voorbereiding en het voetbal in de beker was ook zeker niet slecht.

Na veel trainen en hard werken werd de eerste wedstrijd van het seizoen – uit bij titelkandidaat VV Helpman – gewonnen. Daar bleek al dat de JO17-1 een slimme en goed voetballende ploeg was. De weken daarop werd louter gewonnen en zo stond het team na 6 wedstrijden op 18 punten. Dat zelfde weekend had concurrent Zuidlaren – tot dan toe ook zonder puntverlies – verloren en kwam het team van trainer Nico de Vries alleen aan kop in de derde divisie.

Een droomstart voor de jongens. Voor competitieronde 7 moesten de Winsumers naar VV Roden en daar werd een compleet andere pot gespeeld, die eindigde met een korfbaluitslag (6-8). Wel weer drie punten voor de jongens en dat betekent dat ze nog steeds zonder puntverlies aan kop gaan in de Hoofdklasse N.

Zaterdag 17 november moet het gaan gebeuren, dan kan de eerste periode gepakt kan worden. JO17-1 treedt dan aan tegen de laag geklasseerde leeftijdsgenoten van Velocitas 1897. Een punt volstaat, een punt dat Ajax in 2016 haalde bij laagvlieger De Graafschap, dat zou degraderen. Ajax verspeelde met het gelijkspel in Doetinchem echter wel het kampioenschap. Het kan raar lopen. De Boetenbaintjes zongen er in de vorige eeuw al over……….’Baal is rond’.

Het team hoopt daarom op massale ondersteuning langs de kant en dat samen met de supporters de eerste periode kan worden gevier.

De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Schouwerzijlsterweg, de aanvang is 10.30 uur.

 

Cookieinstellingen