Winkhem zet belangrijke stap vooruit

Foto: Jaap Bouwman

WINSUM – De lange mannen van Winkhem 1 openden speelronde zeven tegen Exstudiantes 2. Winkhem speelde zijn beste pot tot nu toe. Met goed spel wisten de mannen op overtuigende wijze de winst te pakken en zo de aansluiting te maken met de top 5 van de competitie. (4-0)

Hans Hasper, eigenaar van Slagerij Hasper, is sinds dit seizoen tenuesponsor van het eerste heren team en daar hoort uiteraard een vernieuwde teamfoto bij. Na het nemen daarvan wilden de mannen van coach Miedema laten zien welk vlees men in de kuip heeft.

De wedstrijd startte meteen met gretig spel van beide kanten. Tot een tiental punten liepen beide ploegen gelijk op, het was Winkhem dat constanter in het spel bleek te zijn. Met prachtige verdedigende acties en een gedegen aanval trok Winkhem de wedstrijd al na tien minuten volledig naar zich toe. De Groninger gasten wisten maar moeizaam tot scoren te komen. Winkhem etaleerde daarentegen een aantal mooie reddingsacties op ballen die het goed spelende blok passeerden. Marnix de Vos liet zien wekelijks stappen vooruit te maken. Met zijn spel gaf hij Winkhem net dat duwtje in de rug wat men in een wedstrijd als deze nodig heeft. Daarmee gaven de Winsumers, de mannen van Exstudiantes weinig hoop op een goede uitslag. Deze sets vielen ten prooi aan Winkhem. (25-16 , 25-13)

In het vervolg van de partij gaf Exstudiantes zeker niet op. De ploeg liet zich niet gek maken en bleef terug vallen op het eigen spel. Bij Winkhem waren er drie omzettingen in de ploeg. Dat is doorgaans een forse ingreep in een volleybal team. Men moest ook even wennen aan de veranderingen maar op het juiste moment pepte Tinus Berghuis de mannen op. Het spel liep weer als tevoren. In set drie en vier kwam de vermoeidheid wat meer opspelen. Ondanks dat leunde Winkhem op de ervaring in het team en wist het alsnog de wedstrijd met maximale punten binnen te halen. (25-20 , 25-23).

Winkhem krijgt daarmee de bovenste ploegen weer in het vizier en dat is een mooie opsteker. We zien uit naar het vervolg van dit nog jonge seizoen. De volgende wedstrijd vindt plaats op zaterdag 24 november in Selwerd, Groningen. Om 18:30 wordt er gespeeld tegen Oryx heren 1.

Verslag + foto: Jaap Bouwman

Cookieinstellingen