Futsal Winsum boekt ruime zege in Harderwijk

HARDERWIJK – Futsal Winsum heeft vrijdagavond ruim gewonnen van nummer laatst, Sporting Harderwijk. De ploeg van Marc Kruger was vooral na rust op dreef wat resulteerde in een 0-6 zege.

Marc Kruger kon niet beschikken over de geblesseerde David Albert Villalta. Hij zag zijn ploeg in de eerste helft wat ongeïnspireerd spelen. Reinder Haaksema strandde bij de eerste grote kans op de keeper maar na negen minuten was het wel raak. Tim Hoff schoof de bal na half ingrijpen van de goalie in de lange hoek. Reinder Haaksema, Stefan Bultena en Michiel van Bolhuis kregen kansen om de score verder op te voeren maar het bleef in een matige eerste helft bij 0-1.
Na rust speelde Sporting Harderwijk feller en maakte meer overtredingen. Na een overtreding op Tim Hoff kreeg Winsum een vrije trap en de tegenstander geel. De bal kwam in de hoek van het veld bij Deshly Storm die de doelman in de korte hoek verraste. Stefan Bultena kreeg hierna de kans het duel te beslissen. Hij was de doelman al voorbij maar wist de bal net niet in het doel.

De gasten maakten veel overtredingen en Winsum kreeg na een overtreding bij de eigen cirkel een 10 meter-trap. De gasten mochten daar erg blij mee zijn want de bal lag al in het doel en anders was het 1-2 geweest. Tim Hoff mocht van tien meter aanleggen en zorgde beheerst voor 0-3. Direct hierna was Deshly Storm op rechts weg. Hij strandde nog op de keeper maar de bal ging de lucht in en Martin Oudman kopte in de rebound raak. Na een gemene overtreding op Reinder Haaksema die vreemd genoeg niet met geel werd bestraft mocht Tim Hoff opnieuw naar de 10 meter-lijn. Hij bleef weer uiterst koel tegen de matige keeper van de thuisploeg. Het verzet van de gastheren was al lang gebroken en Björn Schutter zorgde na een goed lopende aanval voor de 0-6 eindstand.

Winsum doet nu goed mee in de middenmoot van de eerste divisie en treft vrijdag in de eigen Ripperdahal kampioenskandidaat Texel.

Verslag: Kornelis Prins