Prima weekend Rood Zwart Baflo

MIDDELSTUM – Met een degelijke overwinning op VV Middelstum heeft Rood Zwart Baflo de 6-0 winst op SIOS een goed gevolg gegeven. Het team van trainer Jan Potma won afgetekend met 1-5 en was de enige van de bovenste 7 clubs in 4C die de volle buit pakte.

Het was snel duidelijk dat de Bafloërs de punten mee naar huis zouden nemen. Middelstum speelde voor rust zwak en had veel balverlies. Toch kreeg het de eerste grote kans in de wedstrijd. Aan de rechterkant werd Gerard Bronsema aangespeeld die het strafschopgebied indook en uithaalde. Het was RZ-doelman Cedric Tillema die redding wist te brengen, waarna Robin Meinema de bal uiteindelijk voor het doel wegwerkte voordat Romke Korpershoek Middelstum op voorsprong kon brengen.

Gerard Bronsema (9) heeft uitgehaald, doelman Cedric Tillema zal de bal keren

Hierna was het Rood Zwart dat de thuisploeg bij de keel pakte en op zoek ging naar de openingstreffer. Na ruim een kwartier spelen werd Jordi Striedelmeijer aan de rechterkant aangespeeld door Stefan Kruizenga. Striedelmeijer ontdeed zich van twee Middelstumers, dribbelde naar binnen en haalde van een metertje of 20 uit. De bal verdween vervolgens via de binnenkant van de paal en doelman Jeroen Smit in het doel, 0-1. Twee minuten later probeerde Arjen Potma het ook van buiten de ‘16’, maar zijn schot verdween net naast de verkeerde kant van de paal.
Middelstum kreeg even later een vrije bal te nemen op 25 meter van het doel. Romke Korpershoek krulde de bal mooi over de muur en dwong doelman Cedric Tillema tot een fantastische redding.

Aan de andere kant was het zes minuten later wél raak. Uit een vrije bal van Duncan Torrenga was het Jordy Potma die van dichtbij op Middelstum-goalie Smit schoot. De bal kwam weer voor de voeten van Torrenga die vervolgens Jordy Striedelmeijer bediende en de aanvaller z’n tweede goal van de middag liet maken, 0-2.

Rood Zwart Baflo hield de druk op de Middelstumer verdediging en kreeg een aantal hoekschoppen, die echter niks opleverden.

In de 37ste minuut werd de wedstrijd dan eigenlijk al op slot gegooid door de gasten. Duncan Torrenga kwam dit keer vanaf de linkerkant door en gaf op het juiste moment voor op de vrijstaande Jordi Striedelmeijer, die simpel zijn hattrick kon voltooien, 0-3.

Hattrick voor ‘Striedel’

Waar de veel supporters al de warme kantine opzochten, was het Middelstum dat uit het niets tegen scoorde. Een enorme misser in de verdediging van Rood Zwart Baflo werd door Mateo Milkovic simpel afgestraft, 1-3. Met die stand werd er ook gerust.

Na de rust gooide Middelstum meer strijd in het spel, maar voetballend kwam de ploeg tekort om het de gasten echt moeilijk te maken. RZB-trainer Jan Potma was niet blij met de felheid – en soms ongecontroleerd het duel aangaan – van de thuisploeg en liet dat meerdere malen nadrukkelijk blijken door verbaal te keer te gaan langs de kant. Scheidsrechter Luit Nieboer trok zich er weinig van aan en floot z’n eigen wedstrijd.

Rood Zwart Baflo geloofde het wel, liet Middelstum uitrazen, controleerde vrij eenvoudig de wedstrijd en probeerde in de omschakeling de genadeklap uit te delen. En dat lukte. Terwijl Striedelmeijer en Torrenga al onder de warme schapenvachten in de dug-out hadden plaatsgenomen, waren het in het laatste kwartier Jordy Potma – hij pikte de bal af van Thijs Oosterhoff en schoot diagonaal raak – en super-sub Reinout Geuze, die met een lobje de eindstand op 1-5 brachten.

De solide overwinning werd na afloop – na het horen van de overige uitslagen in 4C – luid bejubeld; Rood Zwart Baflo doet weer volop mee bovenin.