Fysiek sterk Texel is Winsum de baas

WINSUM – Futsal Winsum heeft vrijdagavond met 1-3 verloren van nummer twee Texel ’94. De Winsumers deden goed mee maar wisten vooral voor rust de kansen niet te benutten tegen de uitblinkende doelman van de gasten. De bezoekers bleken verder fysiek ijzersterk.

Al bij de warming-up werd duidelijk dat er op Texel beduidend meer spinazie verbouwd wordt dan in het hoge Noorden. De selectie van Winsum herbergt veel snelle wat iele spelers, maar de spelers van Texel leken zo uit de sportschool te komen. Dat werd direct na de aftrap nog eens pijnlijk duidelijk. De sterke linksbenige spits van de gasten draaide weg bij Ulco Brinkhuizen, die de bal net daarvoor op een vervelende plek had gekregen en dus niet al te hard kon lopen, en schoot door de benen van Reinder de Haan raak. Het was een snelle tegenvaller voor de thuisploeg die het nog altijd moet stellen zonder de geblesseerde David Albert Villalta, maar de ploeg van Marc Krüger toonde veerkracht en speelde een prima eerste helft.

Het grote probleem is zoals wel vaker dit seizoen het scoren. Ook nu wilde de bal er niet is, hoe groot de kansen ook waren. Stefan Bultena schoot in vrijstaande positie op de vuisten van de doelman en Reinder Haaksema tikte de bal na een goede doorloopactie net naast. Ook Michiel van Bolhuis. Tim Hoff en Ulco Brinkhuizen strandden van dichtbij op de doelman die amper te passeren was. Het verschil was wel dat Texel veel makkelijker en harder op doel schoot. Winsum treuzelde ook een paar keer te lang met uithalen waardoor op dit niveau weer een kans verkeken is.

Winsum kwam na twaalf minuten op ongelukkige wijze met 0-2 achter. Na een harde voorzet gaf Reinder Haaksema het laatste zetje en hij passeerde daarmee zijn eigen keeper. Winsum probeerde terug te komen. Maar de goalie redde opnieuw op een harde kopbal van Tim Hoff. Reinder Haaksema kreeg vervolgens na prima voorbereidend werk met het hoofd van Ulco Brinkhuizen een niet te missen kans, maar hij schoot te slap in en weer redde de doelman.
Direct na rust werd het na een goede actie waarbij Tim Hoff het nakijken had direct 0-3. Michiel van Bolhuis probeerde het hierna met een punter maar ook die werd gekeerd. En toen werd duidelijk dat er niet heel veel meer te halen was omdat de thuisploeg de kansen op aansluiting had gemist. Het leverde ook wat frustraties op en Martin Oudman, Tim Hoff en Reinder Haaksema liepen tegen een gele kaart aan ook omdat de leiding in handen van de heren Arends en Jager iets warriger werd. Winsum maakte meer overtredingen en dus ging de bal bij de zesde overtreding op de 10 neter-stip. De spits raakte de binnenkant van de paal. De thuisploeg probeerde het met meevoetballende keeper. Dit leverde zeker gevaar op en een overtreding op Michiel van Bolhuis die in kansrijke positie stond. De vrije trap werd door Tim Hoff fraaie in de kruising geschoten en met nog anderhalve minuut zuivere speeltijd was alles nog mogelijk. De gasten kregen opnieuw een tien meter trap en dit keer was het binnenkant paal, binnenkant paal en in de handen van Reinder de Haan. Hier kwam Winsum goed weg en bijna was het nog 2-3 geworden. Michiel van Bolhuis strandde opnieuw van dichtbij op de doelman en die tikte na de toegekende corner ook nog een schot van Reinder Haaksema op de paal.

Het bleef bij 1-3. Winsum speelde een goede wedstrijd maar verloor op effectiviteit. Na de wedstrijd werd het letterfeest bij Futsal Winsum er niet minder gezellig om.

Winsum moet snel herstellen want maandagavond wacht de bekerwedstrijd bij FC Eindhoven, de nummer één van Nederland.

Verslag: Kornelis Prins