vv Winsum in doelpuntrijk duel langs PKC ’83

WINSUM – Het leek er in het begin van de wedstrijd niet op dat vv Winsum zou gaan winnen. Binnen een kwartier keek het team van trainer Bert Vos tegen een 2-0 achterstand aan, maar de Winsumers kwamen voor rust al langszij en speelden de Groningers na de thee van het veld.

In de 9e minuut mocht PKC ’83 op zo’n 25 meter van het doel een vrije bal nemen. vv Winsum-goalie Germen Bouwman koos ervoor om geen muur neer te zetten en had alle zicht op de bal. Een directe doelpoging leek kansloos, maar niets was minder waar. Bryan Inge waagde het er toch op en zag de bal buiten bereik van de Winsumer sluitpost als een streep in de kruising gaan. Dat de bal de onderkant van de lat meepakte maakte het doelpunt fantastisch, 0-1. Vier minuten later kregen de gasten een goedkope strafschop toen Bryan Inge heel gewillig naar de grond ging in een duel met Hans Zwakenberg. Jivan Vroom schoot zijn team vervolgens vanaf de stip naar 0-2.

De niet al te sterk fluitende scheidsrechter Jelle Besselsen leek achteraf zijn fout in te zien en gaf vv Winsum een minuut later een identiek cadeautje. Terwijl de bal aan de rechterkant van het veld was, kwam Wouter Bloem “de zestien” van de gasten binnen gelopen en kwam lichtelijk in contact met Jordy van Rijszen. Bloem ging als een stervende zwaan tegen de grond en schreeuwde. De leidsman zag de Winsumer liggen en wees vervolgens na enig twijfelen naar de stip. Ook nu waren de protesten van de benadeelde partij terecht, maar volgde wel een strafschop.

De niet zichtbare Marcel Pannekoek stuurt doelman Meedendorp de verkeerde hoek in

Aanvoerder Marcel Pannekoek is zo’n klusje wel toevertrouwd en schoot de elfmeter dan ook feilloos langs doelman Ben Meedendorp, 1-2. Hierna was het vv Winsum dat de klok sloeg en de wedstrijd controleerde. De gasten kwamen er niet of nauwelijks meer uit en het was wachten op de gelijkmaker.

Nadat Maikel Hoormann, José Bello en Tim Hoff eerst nog kansen hadden laten liggen op de gelijkmaker, viel deze in de 39ste minuut dan wel. Nadat doelman Ben Meedendorp een verdwaalde voorzet van José Bello uit z’n doel had geranseld, mocht de thuisploeg een hoekschop nemen. Tim Hoff gaf de bal goed voor en het was Maikel Hoorman, die de bal snoeihard tegen de touwen kopte, 2-2. Twee minuten later had Kay Bootsma – na goed doorzetten van de doelpuntmaker – de 3-2 op de schoen, maar zijn inzet verdween vanaf 5 meter in het zijnet.

Na het wisselen van speelheft was het eenrichtingsverkeer en halverwege de tweede helft had vv Winsum de wedstrijd al beslist. Met name Thomas ‘Ausdauer’ Kauw was nauwelijks te stoppen en knalde keer op keer langs de rechterkant. Liet hij in de 52ste minuut nog een kansje liggen – slap schotje in handen doelman Meedendorp – een minuut later strafte hij slecht (lees: niet) uitverdedigen van de Groninger verdedigers af en schoot van dichtbij vv Winsum op voorsprong. Na een uur spelen was het Wouter Bloem die namens de thuisploeg de bal vanaf de rechterkant voorgaf. Voorbij de tweede paal legde Thomas Kauw de bal prima terug op Maikel Hoormann, die met zijn tweede treffer de 4-2 op het scorebord deed verschijnen. De definitieve nekslag gaf Wouter Bloem in de 68ste minuut. De felle aanvaller ontsnapte aan de PKC-verdedigers en mocht alleen op doel af gaan. Met een ‘liftje’ verschalkte hij de uitgekomen Meedendorp en was de buit binnen, 5-2.

PKC-trainer Bennie de Jong probeerde nog iets door spits Koen Hateboer – die deze middag dramatisch slecht speelde en geen schijn van kans had tegen het duo Hans Zwakenberg/Marcel Pannekoek – naar de kant te halen. De jonge Philip Bakker was z’n vervanger. Vier minuten na de vijfde Winsumer treffer had dit al succes. Bakker was de aangever, Bryan Inge – uitgeweken naar links – de afmaker, 5-3. Niet veel later was Inge dichtbij de 5-4, maar nu ging zijn schot via de vingertoppen van doelman Bouwman net naast.

Bryan Inge snelt hier langs Heinze Andringa

vv Winsum geloofde het wel en verdedigde de voorsprong, maar moest nog wel toezien hoe Bryan Inge in de 86ste minuut met een afgemeten voorzet Philip Bakker in scoringspositie bracht. Geheel vrijgelaten in de ‘5-meter’ kopte de jongeling zwak in, zodat sluitpost Bouwman de bal simpel kon pakken.

Zo bleef het 5-3, pakten de Winsumers een dikverdiende overwinning en staat het team van trainer Bert Vos keurig op plaats twee in 1E.