DWA/Argo start zaalcompetitie met winst

DEINUM – Afgelopen zaterdag speelden de korfballers van DWA/Argo hun eerste wedstrijd van de zaalcompetitie. De ploeg uit Winsum en Bedum ging op bezoek bij Deinum. Na een moeizame eerste helft en een ruststand van 7-10, werd er uiteindelijk gewonnen met 12-15.

Trainer-coach André Pettinga kon zaterdag beschikken over zijn vaste basisachttal. De ploeg begon meteen sterk in Friesland. Benjamin Pestoor opende de score met een prachtige one-hander onder de korf. Daarna was het Nick Brandsma die zijn vizier op scherp had staan en van afstand de 0-2 scoorde. De toon van de wedstrijd was gezet. Via 1-3 zorgde Deinum dat het op een gelijke stand van 4-4 terug kwam. Hierna was DWA/Argo scherp en gefocust, want Nick Brandsma was twee maal trefzeker en ook Lisanne Pettinga pakte haar treffer mee, waarop Tom van der Laan ook het gat van de korf wist te vinden. Hierdoor kwam er een stand van 4-8 op het scorebord. Deinum gaf de strijd nog niet op en herpakte zich met twee doelpunten op rij. Voor het rustsignaal wisten Sam Pestoor en Lisette Hamminga beide nog te scoren en Deinum maakte de laatste treffer van de eerste helft. De ploegen gingen met een 7-10 ruststand de kleedkamers in.

Coach Pettinga gaf aan dat er een gat geslagen moest worden en dat DWA/Argo moest zorgen dat het verder los kwam van Deinum.
Dit voornemen begon goed na rust, want Benjamin Pestoor versierde vlot een strafworp, die Natasja Schuuring er in wist te leggen. Na dit doelpunt wist Deinum echter twee maal het gat van de korf te vinden en hierbij lieten zij weten de strijd nog niet op te willen geven. Dit was ook te merken aan hun vechtlust. Bij een stand van 9-11 op het scorebord was Natasja Schuuring scherp en maakte twee belangrijke treffers op rij. Ook Sam Pestoor was hierna trefzeker. Hierna maakte Deinum nog twee treffers en DWA/Argo maakte de laatste treffer van dit duel. De eindstand werd 12-15. Hoewel DWA/Argo niet echt los had weten te komen, was de overwinning wel verdiend en zo kent de ploeg een goede start van de zaalcompetitie.
Aanstaande zaterdag, 1 december, krijgt DWA/Argo Veenwouden op bezoek. Dit duel zal om 19:15 uur van start gaan in de Ripperdahal in Winsum.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma (4x), Natasja Schuuring (3x), Tom van der Laan (2x), Sam Pestoor (2x), Lisette Hamminga (1x), Lisanne Pettinga (1x), Benjamin Pestoor (1x).