Winkhem verstevigt plek in de top

Foto: Jaap Bouwman

GRONINGEN – Zaterdag speelden de lange mannen van Winkhem 1 tegen Oryx, één van de kampioenskandidaten uit de competitie. In de wedstrijd werd het harde werken beloond en bleek in deze strijd het mentale spelletje ook doorslaggevender te zijn dan gewoonlijk. Winkhem kwam als winnaar uit de bus en lijkt zich hiermee goed gepositioneerd te hebben voor een top vijf notering. Winkhem schreef vier waardevolle punten bij aan het punten totaal.

Dat het met het vertrouwen binnen de ploeg van coach Miedema goed zit bleek wel in de aanloop van de wedstrijd. Ondanks wat blessures deed het geen afbreuk aan de overtuiging voor een goede afloop van de wedstrijd. Men had wel zin in een goede pot volleybal in Groningen tegen een sterke ploeg als Oryx. De sets waren ook spannend te noemen. In de wedstrijd werden er veel lange rally’s gespeeld. Dat is tekenend voor de scherpte die beide ploegen in zich hebben. Het is dan ook niet voor niks dat beide ploegen in de top vijf van de promotieklasse A meedraaien. Over de hele wedstrijd gezien scoorden de gastheren maar zes punten minder dan Winkhem deed (setstanden, 23-25 , 20-25 , 25-22 , 24-26). Voor Winkhem lag er winst in het trainen van de mid aanvallen. Die lopen steeds beter en waren op een paar momenten in de wedstrijd doorslaggevend in rally’s.

Het publiek kreeg een vermakelijke wedstrijd voorgeschoteld. Winkhem wist met het spel het doorgaans kalme en gedecideerd spelende Oryx uit hun comfort zone te krijgen. Met veel wissels en tactisch spel kwam Oryx steeds heel dichtbij maar wist het meestal niet een doorslaggevend antwoord te geven op de aanvallende impulsen van Winkhem.

Volleybal leeft steeds meer op in Winsum. De prestaties van het groeiend aantal teams zijn dan ook zeker reclame voor het Winsumer volleybal leven. De komende week is er een doordeweekse thuis speelronde. Op dinsdag speelt heren 2 in de hal aan de Onderdendamsterweg. Woensdagavond spelen het eerste heren(21:00 uur) en dames(19:30 uur) team hun wedstrijden in de Ripperdahal. Heren 1 speelt tegen Sivoc uit Siddeburen en dames 1 speelt tegen Impala uit Leek.

Verslag + foto: Jaap Bouwman

Reacties

article
126486
GRONINGEN – Zaterdag speelden de lange mannen van Winkhem 1 tegen Oryx, één van de
https://winsum.nieuws.nl/sport/20181126/winkhem-verstevigt-plek-top/
2018-11-26T19:32:42+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2018/11/26193157/eee.jpg
Sport