Rood Zwart Baflo in slecht duel langs De Heracliden

BAFLO – Rood Zwart Baflo boekte zaterdagmiddag met een overwinning op De Heracliden de zesde zege van het seizoen. Over geluk hadden de Bafloërs niet te klagen en doordat de concurrentie punten liet liggen staan de Bafloërs nu – achter FC Zuidlaren – alleen op de tweede plaats in 4C.

Het was niet best wat de toeschouwers kregen voorgeschoteld. Het was van beide kanten tegenhouden en wegwerken, van goed opgezette aanvallen was dan ook weinig sprake. Nadat een doelpunt van de thuisploeg terecht wegens buitenspel was geannuleerd, zag Frank de Boer in de 20ste minuut zijn hoekschop vanaf de rechterkant via de vingertoppen van RZB-goalie Cedric Tillema en de deklat over de achterlijn gaan.

Cedric Tillema raakt de bal net genoeg om een doelpunt te voorkomen

Zes minuten later scoorde Mark Linstra wél vanuit een hoekschop vanaf de andere kant. Cedric Tillema kon de hoog voorgegeven bal niet onder controle krijgen waarop Linstra de bal voor de voeten kreeg en uit de draai raak schoot. Scheidsrechter Adema uit het Friese Wouterswoude zag echter als enige een overtreding op de Bafloër doelman en keurde de correcte treffer af. Een grote meevaller voor het slecht spelende team van trainer Jan Potma, sneu voor De Heracliden, dat de laatste weken wel kansen krijgt maar moeilijk tot scoren komt.

Frank de Boer (10) probeert William de Roo te omspelen

Het spel werd er niet beter op en kenmerkte zich vooral door veel overtredingen, dit tot grote ergernis van trainer Jan Potma, die net als vorige week in Middelstum dit verbaal duidelijk liet merken langs de lijn. Hij vergat daarbij dat ook zijn eigen spelers ‘lekker’ de duels in gingen. En het viel allemaal ook wel wat mee, aangezien de ‘slachtoffers’ binnen de kortste keren opstonden en gewoon verder speelden. Ook langs de lijn begon men zich ermee te bemoeien wat interactie tussen spelers en publiek van de tegenstander opleverde. De neutrale toeschouwer lachte er maar om. Echte doelkansen waren er verder niet. Arjen Potma probeerde het nog een paar keer van buiten de ‘zestien’, maar in beide gevallen verdween de bal ruim naast en broer Jordy was nog het dichtst bij een treffer maar zag zijn schot op het laatste moment geblokt.

In de 38ste minuut leek Chris ten Boer dan toch de 1-0 te maken, maar zijn kopbal uit een voorzet van Duncan Torrenga ging net naast. Aan de andere kant was het een minuut later Frank de Boer die werd weggestuurd en met z’n linker uithaalde. De bal verdween echter hoog over het doel.

Na de thee was het vlot de thuisploeg dat op voorsprong kwam. Uit een corner van Duncan Torrenga was het centrale verdediger Chris ten Boer die bij de twee paal diagonaal raak kopte, 1-0.

Chris ten Boer zet Rood Zwart Baflo op voorsprong

Na een uur spelen werd Mark Knol op links aangespeeld door Jeroen Linstra. Knol probeerde doelman Tillema te verschalken met een schot in de verre hoek, maar de bal ging ver voorlangs. Drie minuten later werd Duncan Torrenga op zo’n 25 meter van het doel onderuit geschoffeld door Stefan Haan. De toegekende vrije bal werd vervolgens door de aanvaller over de muur – buiten bereik van Meijster-goalie Pieter Buikema – in de korte hoek gekruld, 2-0.

Twee minuten later had hij ook de 3-0 op de schoen, alleen wist Buikema nu met een reflex de inzet van de Bafloër te keren.

Met nog twintig minuten op de klok leek het toch nog spannend te gaan worden toen scheidsrechter Adema de gasten een strafschop toekende. Frank de Boer schoot in het strafschopgebied van dichtbij tegen de arm van Stefan Kruizenga. Mark Knol wilde de klus vanaf de stip klaren en de spanning terug brengen in de wedstrijd. Het liep anders; Knol gleed uit en de bal ging ruim naast. Wederom mazzel voor de thuisploeg….. en pech voor het arme De Heracliden.

Daarna was het in het schemer wachten op het eindsignaal van scheidsrechter Adema. Door de overwinning staat Rood Zwart Baflo tweede in 4C, De Heracliden staat – na een voortvarende competitiestart – voorlaatste.