Warffum niet langs pover Farmsum

WARFFUM – De wedstrijd in de 5e klasse D tussen VV Warffum en VV Farmsum eindigde zondagmiddag in een gelijkspel. De Warffumers deden zich daarmee te kort, want als er een ploeg was die verdiende te winnen dan waren het de gastheren.

Met name Bartel Klinkhamer liet het in de afwerking behoorlijk afweten. De spits die in de met 11-0 gewonnen wedstrijd tegen Kloosterburen nog werd bejubeld – hij scoorde destijds 6 keer- wist deze middag het net nu niet te vinden. Drie 100% kansen in de eerste helft waren niet aan de lange aanvaller besteed en ook na rust bakte hij er weinig van. Vervelend voor hemzelf, maar ook zeker voor medespelers en de trainer. Als team zó dominant zijn, kansen creëren en dan geen afmaker hebben. Daar word je niet vrolijk van.

Bartel Klinkhamer, schlemiel van de middag

En als dan ook nog een strafschop er niet in gaat – Stefan van den Berg zag zijn inzet gekeerd – dan wordt het lastig.

Het was dan ook niet verrassend dat Farmsum geheel tegen het spelbeeld in op voorsprong kwam. Het was een van de schaarse keren dat de gasten over de middenlijn kwamen. We hebben het over de 39ste minuut, dat Warffum-doelman Arnold Blink een hoekschop weggeeft. Vanaf de rechterkant krijgt Robin de Vries de bal, haalt uit en ziet tot z’n grote verbazing de bal binnen gaan, 0-1.

De tweede helft eenzelfde beeld: het tempo laag – een vergelijking met walking football werd al gemaakt – en Warffum veelal in balbezit, Farmsum loerend op een counter.

Warffum-goalie Arnold Blink heerst in de lucht

In de 65ste minuut leek Farmsum-doelpuntenmachine Herbert van Bruggen de wedstrijd te beslissen toen hij alleen op Arnold Blink af mocht gaan. Waar de Warffum-goalie in de eerste helft nog een onzekere indruk maakte, wist hij nu met een prachtige redding z’n team in de wedstrijd te houden. Vijf minuten later viel al de gelijkmaker, het was Martijn Woltjer die Warffum langszij schoot, 1-1.

Warffum bleef druk zetten op de Farmsumer verdediging, die fouten ging maken. Zo schoot de sluitpost van dichtbij tegen Bartel Klinkhamer op en had de spits de bal met links in het lege doel kunnen schieten. Hij wachtte echter te lang, koos voor een pass op Martijn Woltjer, maar die stond alweer gedekt. Zo ging weer een 100% kans naar de haaien. Stefan van den Berg probeerde het daarna nog van grote afstand, alleen wist de Farmsumer doelman de bal te keren.

Vijf minuten te vroeg werd er afgefloten – de scheidsrechter was in de wedstrijd onderuit gegaan en 5 minuten gebruikt om bij te komen, maar trok dit niet bij – maar daar had het publiek weinig moeite mee, aangezien de schemer al een tijdje was ingezet.