Winsumer IJsbaan: gratis schaatsen op Kardinge

Foto: Archief HN

WINSUM/GRONINGEN – Op zaterdag 29 december kunnen leden van de Winsumer IJsbaan tussen 16:30 tot 19:00 uur gratis schaatsen op Kardinge. Voor kinderen in de basisschoolleeftijd wordt er ook weer de jaarlijkse toertocht met stempelkaart en medaille georganiseerd.

Daarmee is de lidmaatschapsgeld al ruimschoots terug verdiend. Ter vergelijking: de goedkoopste optie bij Kardinge om 1x te schaatsen is een gezinskaart voor € 17,30. Een gezinslidmaatschap van de Winsumer IJsbaan kost maar € 12,- (exclusief eenmalig € 3,- administratiekosten). Ook een individueel lidmaatschap (18 jaar en ouder) voor € 8,- is aantrekkelijk (entree Kardinge € 7,70). U steunt dan een prachtige voorziening in het dorp, namelijk een ruime 400m natuurijsbaan waarop u onbeperkt kan schaatsen, met daarnaast een verwarmde kantine als we open zijn.

Dit seizoen biedt de ijsvereniging nog 2 keer gratis schaatsen op Kardinge aan. Dit gebeurt in samenwerking met de KNSB gewest Groningen/Drenthe. Op zaterdag 20 oktober hebben ondanks de toen nog zomerse temperaturen al 22 leden hier gebruik van gemaakt. Na 29 december is er ook nog de mogelijkheid op zaterdag 16 februari 2019.

Lid worden en/of opgeven voor zaterdag 29 december is mogelijk door een mailtje te sturen naar [email protected]. Vermeld bij aanmelding uw naam, adres, het aantal personen wat in totaal gebruik maakt van dit aanbod en het aantal kinderen in de basisschoolleeftijd.

Het vervoer van en naar Kardinge is op eigen gelegenheid. Neem wel uw lidmaatschapskaart 2018-2019 mee, want op vertoon van deze kaart kunt u naar binnen. De schaatsverhuur is zeer waarschijnlijk gesloten, dus zorg vooraf voor eigen schaatsen. Let op: de kunstijsbaan is glad, controleer daarom dus of uw schaatsen scherp zijn. Vergeet ook muts en handschoenen niet, dat is een verplichting op de ijsbaan.
De bovengenoemde data voor Kardinge gelden niet als de ijsbaan in Winsum betrouwbaar, want in dat geval ziet het bestuur – dat er weer alles aan zal doen om de baan schaatsklaar te krijgen – u graag aan de Netlaan 1b.

Bestuur Winsumer IJsbaan

Cookieinstellingen