DWA/Argo verliest nipt spannende topper

WINSUM – Afgelopen zaterdag stond al vroeg in de competitie een belangrijke wedstrijd op het programma voor de korfballers van DWA/Argo. Concurrent voor het kampioenschap DTS uit Surhuizum kwam op bezoek in Winsum. Het werd een zeer spannende wedstrijd en na een 9-8 ruststand wist DTS in de slotseconden van het duel de winst binnen te slepen door van afstand 17-18 binnen te schieten.

Door een blessure van Sam Pestoor begon Gert-Jan Stulp zaterdag in de basis bij DWA/Argo. In de poule is duidelijk dat DWA/Argo en DTS de belangrijkste kandidaten voor het kampioenschap zullen zijn en de thuisploeg begon dan ook scherp en gefocust aan de wedstrijd. Het nam direct de leiding met 2-0, beide doelpunten uit handen van Natasja Schuuring. Na twee minuten wist ook DTS het gat van de korf te vinden, maar Gert-Jan Stulp en wederom Natasja Schuuring antwoordden met doelpunten voor de thuisploeg. Zo stond er een stand van 4-1 op het scorebord. Er werd goed verdedigd door DWA/Argo en daar had DTS het zichtbaar lastig mee. In de fase hierna vielen de treffers om en om. DWA/Argo hield het heft in handen tot een stand van 7-4. De thuisdoelpunten kwamen uit handen van Tom van der Laan, Nick Brandsma en Lisette Hamminga.

Vervolgens wist DTS drie belangrijke treffers achter elkaar te maken en zo op gelijke hoogte te komen. De spanning was weer terug in de wedstrijd, maar de korfballers uit Winsum en Bedum lieten zich niet kennen en vochten door. Lisette Hamminga en Tom van der Laan maakten allebei een treffer en DTS voegde nog één doelpunt aan het totaal toe, waarna de scheidsrechter voor het rustsignaal floot.
Trainer-coach André Pettinga gaf in de rust grote complimenten voor het sterk verdedigende DWA/Argo. Er moest nog een helft zo verdedigd worden. Met deze instelling gingen de jonge spelers de zaal weer in.

De thuisploeg startte ook sterk aan de tweede helft, want Natasja Schuuring en Gert-Jan Stulp wisten vlot het gat van de korf te vinden. Een 11-8 stand stond op het scorebord, maar DTS gaf zich niet gewonnen en maakten ook twee treffers op rij. Duidelijk was dat de wedstrijd spannend zou blijven tot het einde want de ploegen waren erg aan elkaar gewaagd. Nick Brandsma zorgde voor 12-10, maar vervolgens wist DTS opnieuw twee te scoren, zodat er weer een gelijke stand op het scorebord stond. Opnieuw zorgde Nick Brandsma voor twee treffers, zodat DWA/Argo andermaal een voorsprong nam. DTS had in deze fase zichtbaar de scheidsrechter mee. De Friese ploeg scoorde, geholpen door de man in het zwart, maar liefst vier treffers op rij, zodat er een wending kwam in de wedstrijd. DTS stond op voorsprong met 14-16 en DWA/Argo moest met nog zeven minuten te spelen in de achtervolging. Tom van der Laan zorgde voor 15-16 en Aaltje Kinderman, binnen de lijnen gekomen, pakte ook direct haar doelpunt mee. Er stond 16-16 op het scorebord, met nog maar vijf minuten te spelen. Aaltje Kinderman, die even later ook werd ingewisseld in het andere vak, was wederom belangrijk en scoorde de 17-16. DTS wist echter de gelijkmakende 17-17 te scoren en in de slotfase sloegen de Friezen toe. Met nog een paar seconden op de klok schoten zij ook de 17-18 van afstand door de korf. Het resultaat was dat DWA/Argo met lege handen stond. Een onverdiende nederlaag voor de thuisploeg die ervoor zorgt dat het twee punten achterstand oploopt in de ranglijst op koploper DTS.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma(4x), Natasja Schuuring (4x), Tom van der Laan (3x), Aaltje Kinderman (2x), Gert-Jan Stulp (2x), Lisette Hamminga (2x).

DWA/Argo heeft nu een aantal weken rust. Pas op 12 januari komen de korfballers uit Winsum en Bedum weer in actie. Dan staat het duel tegen WIK’34 op het programma. Deze wedstrijd wordt gespeeld om 19.55 uur in Damwoude.