Futsal Winsum fors onderuit in Schagen

SCHAGEN – Futsal Winsum is vrijdagavond fors onderuit gegaan tegen Scagha uit Schagen. De ploeg van Marc Kruger keek bij rust tegen een 4-1 achterstand aan. Bijna werd het nog 4-3 maar na de 5-2 was het gebeurd met de Winsumers.

Het begin van de wedstrijd was ongelukkig voor de bezoekers. Ulco Brinkhuizen viel uit met een spierblessure en na drie minuten was het 2-0. De gasten verdedigden te slap. Eerst werd er uit een corner gescoord en daarna volgde een dodelijke aanval door het midden. De ploeg van Marc Kruger herstelde zich knap. David Albert Villalta had een goede actie in huis en Peter Knol zorgde voor de aansluitingstreffer. Winsum kreeg kleine kansjes maar had net te weinig lef aan de bal. De goal werden vervolgens te makkelijk weg gegeven. Uit een corner werd het 3-1 en een minuut later lag ook de 4-1 achter doelman Reinder de Haan. De thuisploeg ging effectief met de kansen om en de gasten moesten in de tweede helft in de achtervolging.

Winsum zette in de tweede helft veel meer druk naar voren en de Noord-Hollanders hadden hier moeite mee. Na e een combinatie met Michiel van Bolhuis zorgde David Albert Villalta al snel voor 4-2 en de bezoekers kregen kansen op meer. Tim Hoff raakte met een van richting veranderd schot de paal en even later zag ook David Albert Villalta zijn inzet via de staander weer het veld in stuiteren. Scagha nam na deze inzet de bal over en het was ook meteen 5-2. De bezoekers probeerden het na deze tegenslag nog een keer. Tim Hoff schoot echter over bij een grote kans en kreeg geen penalty toen de keeper te laat was en hij vol werd geschopt. De arbitrage was sowieso niet bijzonder op dreef. Niet dat de Winsumers daar het resultaat op konden afschuiven maar het zorgde wel voor irritatie. Bovendien dulden de heren geen enkele kritiek. Teammanager Kornelis Prins en later ook coach Marc Kruger werden naar de tribune verwezen na het plaatsen van enkele kritische kanttekeningen .

In de slotfase liet Winsum het lopen en kon de thuisploeg uitlopen naar 8-2. Winsum speelt volgende week thuis tegen Urk.

Verslag: Kornelis Prins