Leerzame wedstrijd Winkhem He1

WINSUM – Het eerste heren team van Winkhem had met enig geluk zes strijdbare mannen op het veld staan tegen Donitas uit Groningen. Het beloofde dus een zware kluif te worden tegen de studenten. Alles werd in de strijd gegooid en het publiek kreeg waar voor het geld. Winkhem verloor echter nipt, 2-3.

In de aanloop van de wedstrijd spraken de lange mannen elkaar nog bemoedigend toe om minimaal tot de max te gaan. De support op de bank en vanaf de tribune werkten geleidelijk aan mee, want winnen doe je met z’n allen. In de eerste helft van de wedstrijd was Winkhem wat zoekende en kreeg Donitas genoeg ruimte om het eigen goede spel te spelen. Donitas leek onbedreigd af te stevenen op de maximale winst. (22-25 , 18-25)

In de voorbereiding naar de tweede helft van de wedstrijd vond Winkhem een antwoord op het sterke spel van Donitas. Winkhem begon toen pas zien wat men bij Donitas al door had. De aanval werd iets aangepast en Winkhem ging op zoek naar setwinst. Die zoektocht werd al gauw beloond en men vond twee maal op rij de overwinning. (25-19 , 25-18)

Een beslissende vijfde set moest gespeeld worden om een wedstrijd winnaar te kunnen bepalen. Winkhem had zich, gezien de situatie, verdienstelijk twee punten toegeëigend, de wedstrijd winst zou wel heel mooi zijn. Helaas is volleybal een sport van fouten. Wie de minste fouten maakt wint. Donitas maakte de minste fouten en trok zo de wedstrijd winst naar zich toe. (6-15)

Voor de kerstvakantie komt Winkhem nog eenmaal in actie. In Heerenveen spelen ze 14 december tegen Hevoc ’89. Daarna is er tijd voor rust en herstel. Iets waar de selectie wel aan toe is.

Verslag + foto: Jaap Bouwman