Rood Zwart Baflo als nummer 2 de winterstop in

HOOGEZAND – Rood Zwart Baflo heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop gewonnen. Uit bij HS ’88 werd het 0-1 door een doelpunt van Jordy Potma. De promovendus in de vierde klasse gaat als nummer 2 de winterstop in.

Al in de tweede minuut had Chris ten Boer z’n team op voorsprong kunnen zetten, maar uit de hoekschop van Melvin Folkerts schoot de Bafloër centrale verdediger van dichtbij naast. Het leuk spelende HS ’88 had een optisch overwicht, maar echte kansen kwamen er niet voor de Hoogezandsters. De ballen die vanaf de zijkanten het strafschopgebied inkwamen waren allemaal voor RZB-sluitpost Cedric Tillema. En waar de thuisploeg via combinaties door het centrum tot scoren wenste te komen werden was er altijd wel weer een Bafloër die dit voorkwam.

Chris ten Boer ruimt op

Na een klein kwartier spelen kwamen de gasten op voorsprong. Een prima opgebouwde aanval, vanaf linksachter Mike Smit kwam de bal via het middenveld aan de rechterkant bij de opkomende Stefan Kruizenga. De rechtsback denderde door richting achterlijn en gaf laag voor. Jordi Striedelmeijer kon bij de eerste paal net niet bij de bal, maar voorbij de tweede paal was het Jordy Potma die controleerde en beheerst binnenschoot, 0-1.

De sterk spelende Jordy Potma (11) heeft gescoord en wordt gefeliciteerd door z’n medespelers

Het spel speelde zich daarna voornamelijk op het middenveld af zonder noemenswaardige momenten. Het duurde tot de 30ste minuut toen Jordi Striedelmeijer uit een moeilijke hoek het doel onder vuur nam, het was echter HS’88-doelman Lucas Wijma die de bal wist te keren.

Zo’n 8 minuten later schoot Matthijs Smit bijna een indraaiende hoekschop van Duncan Torrenga in eigen doel en in de omschakeling was het Arno Oosterhof die alleen voor Cedric Tillema verscheen. De Bafloër sluitpost maakte het schot van de Hogezandster onschadelijk met een prima reflex.

Na de thee was het HS’88 dat de eerste kans kreeg. In het strafschopgebied werd Justin de Groot ingespeeld, die vanuit de draai leek te gaan scoren, maar het was wederom Tillema die met een fantastische reactie de bal uit de benedenhoek plukte.

Daarna controleerde Rood Zwart Baflo en kreeg het mogelijkheden om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. In de 56ste minuut was het Mark van Zanten die vanaf de linkerkant het strafschopgebied binnenkwam en langs twee HS-ers glipte. Een prima actie die hij jammerlijk zelf vanuit een moeilijke hoek probeerde te verzilveren. Nu ging de bal via de doelman naast, waar een balletje breed op – de voor een leeg doel vrijstaande – Jordy Potma honderd procent de 0-2 had betekend. Hierdoor bleef HS’88 in de wedstrijd en mocht het blijven hopen op een punt (of meer).

Doordat de gastheren risico’s gingen nemen en achterin meer ruimte weggaven kreeg het team van Jan Potma nóg een paar mogelijkheden op een tweede treffer. Eerst was het Melvin Folkerts die met een prachtig drukkend schot doelman Wijma tot een uiterste inspanning dwong. Een minuut later was het Jordy Potma die met een slimme pass Duncan Torrenga aan de rechterkant wegstuurde. De aanvaller had moeten scoren, maar zag zijn schot door de HS-goalie met de voet gekeerd.

Duncan Torrenga was verre van in vorm

En na ruim een half uur spelen in de tweede helft had Mark van Zanten pech toen hij de bal ineens uit de lucht nam; de bal scheerde net over.

Zo was de voorsprong nog steeds minimaal en besloot HS ’88 het laatste kwartier de ballen de  ’16’ in te pompen, hopende dat de bal goed zou vallen. Dat gebeurde niet, tot in de vierde minuut van de extra tijd. Het was Sven Rosevink die de bal aan de linkerkant van het doel voor de voeten kreeg. Tot grote opluchting van  de Bafloërs handelde de middenvelder te gehaast en ging zijn uithaal huizenhoog over. Het was het laatste wapenfeit van de wedstrijd, die prima werd geleid door scheidsrechter Dictus de Jong, de beste man op het veld.

Het was een verdiende overwinning voor het team van Jan Potma. De Bafloërs gaven in de eerste helft nauwelijks iets weg en hadden in Cedric Tillema een doelman van formaat. Alle hoge ballen voor de pot waren voor de goalie en zo nodig gaf hij rugdekking aan z’n verdediging, dat weer met ziel en zaligheid erin ging en wederom de nul hield. Eén goal bleek genoeg voor de drie punten.