vv Winsum wint lustrum-editie Hogeland Cup

UITHUIZEN – Na zes avonden zaalvoetbal in sporthal De Mencke zijn de prijzen verdeeld. Tijdens het 1e lustrum van de Hogeland Cup won vv Winsum bij de vrouwen, JO-19 en A-teams, terwijl de winst bij B-teams – enigszins verrassend – naar Noordpool UFC ging.

Vrijdagavond werd het zaalvoetbaltoernooi in de Uithuizer sporthal afgesloten met de finalepoules voor B- en A-teams. Het publiek kreeg leuke wedstrijden voorgeschoteld, ondanks dat het verschil tussen beide poules toch wel erg groot was.

In de eerste halve finale voor B-teams verloor vv Winsum (zo) ruim van VV Usquert. Het werd 1-6 voor de titelverdediger. De andere halve finale ging tussen Noordpool UFC en VV Warffum. Nadat de wedstrijd in 3-3 was geëindigd wonnen de Uithuisters de 6-meter trappen.

In de eerste halve finale voor A-teams won vv Winsum – winnaar 2018 – in de slotseconden van SV De Heracliden, 3-2. SV Bedum en VV Eenrum streden om de andere plek in de finale. Het waren de Bedumers die met 1-0 aan het langste eind trokken.

Kleine finales

De kleine finale voor B-teams werd gewonnen door VV Warffum, dat vv Winsum (zo) met 2-1 versloeg. Jeroen Zwart opende de score voor de Warffumers, waarna Neil Judkins namens de Winsumers gelijk maakte. Met z’n tweede goal schoot Jeroen Zwart zijn team naar het podium.

Het gevecht om plaats 3 voor A-teams ging tussen VV Eenrum en SV De Heracliden. Eenrum walste over de Meijsters heen, het werd maar liefst 6-1. Voor de Eenrumers scoorden David Albert Villalta (3), Tim Roelink (2) en Sam Hanenburg. Jeroen Linstra redde de eer voor De Heracliden.

Finales

De finale voor B-teams ging tussen Noordpool UFC en VV Usquert. De Usquerders – winnaar van de laatste 2 edities – moesten dit keer genoegen nemen met een tweede plaats. Noordpool UFC won met 2-1 door doelpunten van Vincent Zijlstra en Gijs Balkema. Tussendoor had Mitch Brink voor Usquert het net gevonden.

Bij de A-teams mochten vv Winsum en SV Bedum om de titel strijden. Door doelpunten van Bauke Hoekstra en Wouter Bloem wisten de Winsumers met 2-0 te winnen en prolongeerden daarmee hun titel.

Vrouwen en JO-19

Donderdag was de finale-avond voor de vrouwen en JO-19 al afgewerkt. Bij de vrouwen won vv Winsum de finale van SV Bedum. Het werd 1-0 door een doelpunt van Chantal Streppel.

Ook bij de JO-19 ging de 1e prijs naar vv Winsum, dat in de eindstrijd eveneens op SV Bedum stuitte. De Winsumers wonnen met 2-0 door doelpunten van Daan van Aller en Jaap-peter Leugs. Hiermee prolongeerde het team de titel.